Dobrodošli Istaknuto
   
 

 SLATKI 'OKUSI JESENI'

 

Završnica ovogodišnjeg Ocjenjivanja medova u požeško-slavonskoj županiju odigrala se svečano dana 11.studenog 2017.god. na manifestaciji 'Okusi jeseni' uz mnoštvo građana koji su napunili pješačku zonu oko 'banane' između desetaka štandova OPG-ova i uz martinjsko krštenje vina ovogodišnjeg kuma g. Jurkovića, vinskog kardinala Bauera, te uz  požeške gradske i županijske dužnosnike.

Godina za pčelare ispod prosjeka ipak je dala vrhunsku kakvoću medova koji su dobili 15 zlatnih ocjena, 28 srebrnih i 20 brončanih. Najbolje plasirani su medovi bagrema, ali ih u stopu slijede zlatni meduni hrasta, pa zlato za med kestena i med amorfe. Tu je i srebrnih medova lipe, uljene repice,  miješani cvjetni medovi  te suncokretov med.

Primijetiti je da se ove godine pojavljuje nekoliko imena mlađih pčelara čiji su medovi popunili dobar dio gornjeg dijela liste od ukupno 63 uzorka. To je i najveća vrijednost ovakvih manifestacija. Tek za koju desetinu boda najbolje prate već iskusni pčelari.

Svi uzorci sa ocjenjivanja bili su izloženi na štandu obitelji Targuš pa su građani mogli i kušati medove. Čini se da im je to ove godine i odgovaralo jer su to i činili više nego ranije.

Svim sudionicima ocjenjivanja dodijeljene  diplome, a plakete su svečano uručene za 3 najbolje ocjenjena meda ( Škorić, Mirković i Majić). (Vidi na ovom portalu popis svih medova po postignutim bodovima!).

Zaključno, predivna atmosfera subotnjeg prijepodneva i odlična organizacija manifestacije.

Tekst i snimke: Davorin Krakar

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Dodjela priznanja za najbolje medove
09.11.2017
Dana 11.studenog u 11 sati u pješačkoj zoni u Požegi je dodjela priznanja za najbolje ocijenjene medove

Pročitaj više...


Predavanje u Pakracu
06.11.2017
Dana 7.11.2017 u 18 sati organizirana su predavanja gđe Frederique Ripet ( Francuska) i g. Gordona Claussa ( SAD). 

Pročitaj više...


Obavijest – evidencija pčelara i pčelinjaka
02.11.2017
U ponedjeljak 13.11.2017 od 17h do 20h u Obrtničkom domu će vršiti upis broja pčelinjih društava sukladno napucima HPS-a.

Pročitaj više...


HITNO: upis u registar pčelara i pčelinjaka
04.10.2017
Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom nastavlja s akcijom besplatne registracije pčelara i pčelinjaka u Jedinstveni registar domaćih životinja. Svoje podatke je besplatno moguće unijeti do kraja ovog mjeseca (10.2017) te se mole svi pčelari da kontaktiraju gospodina Vinkovića na tel. broj 099/3175-261 kako bi se dogovorili oko daljnjih koraka. Za upis je potrebno imati osobnu iskaznicu te OIB.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: