Dobrodošli Istaknuto
   
 

 

                                                      Pčela na bijeloj mrtvoj koprivi zadnjih dana studenog (Photo by DK) 

Novi alat za portal

   Od postavljanja portala prije 9 godina do ovih dana korišten je isti 'alat' za uređivanje našeg portala. Zadnje dvije godine imali smo podosta problema kod unošenja novih članaka i vijesti, a ponajviše slika i pdf formata. Napokon je davatelj usluge hostanja promijenio noviju aplikaciju kojom se nadamo se izbjegavaju dosadašnji problemi. Još je savladati sve nove mogućnosti.

Za probu sam 'zalijepio' fotku snimljenu ovih zadnjih dana studenog gdje je pčela uhvaćena na paši zadnjih cvijetova, ovaj puta na bijeloj mrtvoj koprivi, a mogla se vidjeti i na rijetkom maslačku.

Krajem studenog nastupilo je primjereno zahlađenje pa su se zajednice zbile na zimsko mirovanje. Rijetko se koji pčelar hvali da su mu društva jaka. Varoa i jalova jesen napravile su svoje pa se mogu očekivati i značajniji zimski gubici. Pčelinjak sada zaslužuje mir, a mi možemo otvoriti radioničke radove, popravljati nastavke i okvire te pripremati nove. Kod moguće posjete pčelinjaku još ponesite otrovne mamce za miševe i voluharice pa popunite potrošene. 

Krakar, 29.studenog 2016.         


 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nema niti jednog članka za objavu.Nema niti jednog članka za objavu.
Završeno ocjenjivanje meda
11.10.2016
Završena je organoleptička i kemijska analiza za županijsko ocjenjivanje meda. Proglašenje pobjednika će biti na manifestaciji Slavonski banovac 2016, dana 15.10.2016.
Pročitaj više...


7. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA
15.09.2016
Udruga pčelara Pakrac–Lipik i Pčelarska udruga Zlatna dolina Požega u suradnji sa TZ grada Pakraca
uz financijsku potporu Požeško-slavonske županije, Grada Pakraca, Grada Lipika i Grada Požege organizira 7. županijsko ocjenjivanje meda

 

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: