Dobrodošli Istaknuto
   
 

    Vrijeme je tihih pčelinjih paša. ali i bogatih izvora svježe peludi. Kokotac je jedna od cvatućih vrsta vrlo sadržajnih svojstava peludi. Upravo u cvatnjni sam ga snimio jučer. Ova 'iskusna' pčela ga je izabrala kao prioritet. Druge su bile vjerne i drugim vrstama: zlatošipki, bijeloj djetelini, menti, pavitini, vodopiji, stelariji, lucerni, bundevi i krastavcu, češljugovini ....

Ali glavni je posao pčelara sada čistiti pčelu od varoe, ma kako znate i umijete. Neki su prihvatili naporniji način vršiti izolacijom matice i oksalnom kiselinom. Potiho vrište da je očišćeno tisuće varoa nakon kiseline. Drugi još 'turaju' raznorazne trake pa broje 20-40-120 -220 kom. otpalih varoa u zajednici. Kako god važno je da svi čiste svoje pčelinjake, a uspjeh će prosuditi u proljeće nakon preživljenja zime.

Podsjećam držatelje vaga na plaćanje korišćenja kartice, a da ne govorim o obavješćivanju (bar SMS-om) administratora za unos radnji na testnoj zajednici. Korektno je prema drugim pčelarima, a tako i prema administratorima koji moraju izmišljati gdje ste i što radite.

Davorin Krakar

 Kokotac ljekoviti, Photo by DK  3.8.2018.

 

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
9.OCJENJIVANJE MEDA 2018.
01.08.2018
Poziv na županijsko ocjenjivanje meda  

Pročitaj više...


Novi natječaj
23.07.2018
Prenosimo obavijest  PANORA

Pročitaj više...


Objavljeni natječaji
28.06.2018
Od požeške razvojne agencije PANORA primili smo informacije o objavljanim natječajima za projekte.

Pročitaj više...


SERVER U ZASTOJU
24.06.2018
Poslužitelj 'Motrenja' je u zastoju.

Riješeno 26.6.2018.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: