CARDS 2004 Istaknuto
   
 

   Započet u jesen 2005.god. kao idejni projekt u Regionalnom operativnom planu požeško-slavonske županije, prošavši na Partnerskom odboru, te uz konsultante CARDS-ove tvrtke ECORYS, nastao je projekt kojeg je prihvatila EK, a kao pilot projekt u pčelarstvu RH.

Sredinom 2007. god. dovršen je postupak tenderiranja i odabira dobavljača u Središnjem uredu za ugovaranje Ministarstva financija. No, radeći paralelno i na  treniranju mladih hrvatskih timova za provođenje tenderiranja u EU fondovima, najprije je "otpala=propala" sva info-oprema, a nakon toga i pretežit dio koji je obuhvaćao područje tenderiranja usluga. Tako je projekt ostao na opremi za monitoring i opremi za peludnu analizu meda. Tender je dobila firma INTERMERKUR iz Beograda, a do kraja studenog je i isporučila opremu u Požegu.

Monitoring medenja je i započeo s radom 5.travnja, 2008.god  s 12 vaga u požeško-slavonskoj županiji i 8 digitalnih vaga izvan županije, tj. u Baranji, Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima,Slav. Brodu, Našicama, Zagrebu te u Lipiku i Požeštini. Osim držateljima vaga, rezultati motrenja će se moći pratiti na ovom webu.

Laboratorijska oprema za peludnu analizu je za sada samo djelomično instalirana i radi se na prikupljanju nativnih referentnih preparata, a sve do obuke za rad po EU normama, a koja se ima odraditi na nekom akreditiranom europskim pčelarskom institutu. 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nastavlja se suradnja s Veterinarskom stanicom Požega
11.12.2018
Ponuda pogača i predavanja 

Pročitaj više...


Čaj za malog zmaja
28.11.2018
Primili smo poziv od Centra za socijalnu skrb

Pročitaj više...


Godišnja dojava pčelinjih zajednica
14.11.2018
Poštovani članovi pčelarske udruge,

dokument o godišnjoj dojavi broja pčelinjih zajednica možete donijeti g.Željku Balenu svakog petka od 18-20h u restoranu Obrtnički dom.

Pročitaj više...


Edukacija Hrvatske poljoprivredno-savjetodavne službe
07.11.2018
Poziv zainteresiranim pčelarima

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: