PČELARSKA ŠKOLA Istaknuto
   
 

   Registracijom Pčelarske škole Zagreb kod Ministarstva obrazovanja, kao prve kojom se dobiva i zvanje PČELAR, stvoreni su i uvjeti da se cjelovito informira i nauče znanja suvremenog pčelarenja. Tako smo tijekom 2006.god. i dovršili program ove škole i praktični mentorski trening pa je 80-tak pčelara iz požeškog kraja i položilo ispit i steklo diplomu.

I tu je potrebno reći da smo cjelokupan trošak škole financirali iz privatnih izvora i o svom trošku, što  još jednom potrvrđuje, možda nerazumjevanje, a možda je to i prozaično siromaštvo ideja, razumjevanja potreba i spremnosti za uključenje politike i samouprave u ovu problematiku.(Čudno, u Zagrebu nije tako, a ista smo država, i ne samo u Zagrebu : može u Osijeku, Vinkovcima, Brodu, Bjelovaru, Varaždinu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Metkoviću, Gospiću, Udbinama, Karlovcu, Pazinu .....). 

Nastavak trajnog educiranja i specijalistička obuka bilo je i sastavnicom CARDS-ovog projekta. No mrdavost institucija još ne dopušta da to bude za hrvatskog pčelara redovita besplatna ponuda znanja, bar kako to rade EU susjedi. 

DK     

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...


Predavanje 25.1.2023
13.01.2023
Pozivamo vas na predavanje koje će se održati 25.1.2023!

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: