PČELARSKA ŠKOLA Istaknuto
   
 

   Registracijom Pčelarske škole Zagreb kod Ministarstva obrazovanja, kao prve kojom se dobiva i zvanje PČELAR, stvoreni su i uvjeti da se cjelovito informira i nauče znanja suvremenog pčelarenja. Tako smo tijekom 2006.god. i dovršili program ove škole i praktični mentorski trening pa je 80-tak pčelara iz požeškog kraja i položilo ispit i steklo diplomu.

I tu je potrebno reći da smo cjelokupan trošak škole financirali iz privatnih izvora i o svom trošku, što  još jednom potrvrđuje, možda nerazumjevanje, a možda je to i prozaično siromaštvo ideja, razumjevanja potreba i spremnosti za uključenje politike i samouprave u ovu problematiku.(Čudno, u Zagrebu nije tako, a ista smo država, i ne samo u Zagrebu : može u Osijeku, Vinkovcima, Brodu, Bjelovaru, Varaždinu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Metkoviću, Gospiću, Udbinama, Karlovcu, Pazinu .....). 

Nastavak trajnog educiranja i specijalistička obuka bilo je i sastavnicom CARDS-ovog projekta. No mrdavost institucija još ne dopušta da to bude za hrvatskog pčelara redovita besplatna ponuda znanja, bar kako to rade EU susjedi. 

DK     

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nastavlja se suradnja s Veterinarskom stanicom Požega
11.12.2018
Ponuda pogača i predavanja 

Pročitaj više...


Čaj za malog zmaja
28.11.2018
Primili smo poziv od Centra za socijalnu skrb

Pročitaj više...


Godišnja dojava pčelinjih zajednica
14.11.2018
Poštovani članovi pčelarske udruge,

dokument o godišnjoj dojavi broja pčelinjih zajednica možete donijeti g.Željku Balenu svakog petka od 18-20h u restoranu Obrtnički dom.

Pročitaj više...


Edukacija Hrvatske poljoprivredno-savjetodavne službe
07.11.2018
Poziv zainteresiranim pčelarima

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: