Danas na pčelinjaku - do 10.kolovoza 2012. Istaknuto
   
 

solidago_sp._640

                                                                                                                                   Zlatošipka 27.srpnja 2012. (Photo by DK)

Danas na pčelinjaku  

   Već smo se uvjerili proteklih godina kako je jedan od najvažnijih parametara ljetnog pčelarenja -  voda. Praćenjem količina oborina koje padnu tijekom srca ljetne sezone, a koje nisu manje od 100 mm mjesečno uspijevamo pčele postaviti na tihe livadne paše na kojima pčela ne smanjuje značajno količinu legla. U posljednjoj dekadi srpnja u nekoliko dana je palo tek nešto više od 30 mm kiše. Nedovoljno za ozbiljnije natapanje presušene zemlje, ali ipak dovoljno da pokrene cvatnju zlatošipke kao najvažnije cvijetnice mjeseca kolovoza.

U dolinama uz rijeke i potoke, tamo gdje je teren prošaran vrbacima ili bagremicima zlatošipka dolazi do pravog izražaja pa čak i dobro zamedi. Pamtimo godina kada je čak znala blokirati i medište i plodište. 

   Tamo gdje je nema u značajnim količinama dovoljno je da pruži bar dobru peludnu pašu, a na pčelaru je dodati šećerni energent ako nema u zajednicama ostavljeno dovoljno zaliha.

Zadnjih dana u tragovima medi i naš poznati hrast sladun. Vrlo skromno jer je protekle godine urodio žirom rekordno. No na manjem broju stabala je ipak ponešto uroda pa mu ovakove paklene anticiklone i provociraju medenje.      

DK, 30.srpnja 2012.

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: