Obilježen dan sv. Ambrozija 2012. Istaknuto
   
 

   Kao što smo i najavili, u povodu dana sv. Ambrozija i na inicijativu obitelji Tancoš-Šostar, požeški su Ambrozijanci sudjelovali na svečanoj misi u Katedrali sv. Terezije.

Svečanu misu je predvodio vlč. Žuljević te u svojoj propovjedi podsjetio nazočne zašto pčelari slave ovog milanskog biskupa kao svog zaštitnika. Poželio nam je još više upornosti da svojim vrijednim radom sa svojim pčelama postignemo dobre uspjehe.

Zahvalio se pritom i na našem odazivu na mnoge vjerske i svjetovne događaje koji se priređuju tijekom godine u gradu.

Nakon mise učinili smo i jednu zajedničku sliku za uspomenu na ovo misno slavlje.

u_katedrali_640

   Nakon mise pošli smo do pčelinjaka obitelji Tancoš-Šostar na pčelarsko druženje iz večine pčelarskih udruga Požeštine. Priče nikada dovoljno, i o sezoni,  o tehnologijama, i o pčelarkom organiziranju pa nas je samo početak snježne mećave potjerao s Vrhovaca.

Hvala vam obitelji Tancoš-Šostar !

kod_vilija_640

Još je jedan događaj obilježio ovaj 7.prosinac. Kao što smo i obavijestili pčelare, u požeškoj HGK je u 11 sati održan interesantan skup o biološko-dinamičkoj poljoprivredi. Velika dvorana HGK bila je puna posjetitelja koje su interesantne teme privukle u tolikom broju. Bila je to prilika da se u raspravi priključimo svojim izlaganjem i prikazom kako to zapravo još u RH izgleda. Naime od održive konvencionalne poljoprivrede do skladnog biodinamičkog odnosa ostalo nam je još puno raditi. Nazočni sudionici, ali i svi mediji koji su pratili izlaganja, imali su priliku vidjeti kako nesmotrenost, neznanje pojedinaca koji korište insekticide, organizacija, i struke i državnih organa, dozvoljava posljednjih godina masovna ubijanja pčela i u našoj sredini.

DK,8.prosinca 2012.              

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nastavlja se suradnja s Veterinarskom stanicom Požega
11.12.2018
Ponuda pogača i predavanja 

Pročitaj više...


Čaj za malog zmaja
28.11.2018
Primili smo poziv od Centra za socijalnu skrb

Pročitaj više...


Godišnja dojava pčelinjih zajednica
14.11.2018
Poštovani članovi pčelarske udruge,

dokument o godišnjoj dojavi broja pčelinjih zajednica možete donijeti g.Željku Balenu svakog petka od 18-20h u restoranu Obrtnički dom.

Pročitaj više...


Edukacija Hrvatske poljoprivredno-savjetodavne službe
07.11.2018
Poziv zainteresiranim pčelarima

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: