Obilježen dan sv. Ambrozija 2012. Istaknuto
   
 

   Kao što smo i najavili, u povodu dana sv. Ambrozija i na inicijativu obitelji Tancoš-Šostar, požeški su Ambrozijanci sudjelovali na svečanoj misi u Katedrali sv. Terezije.

Svečanu misu je predvodio vlč. Žuljević te u svojoj propovjedi podsjetio nazočne zašto pčelari slave ovog milanskog biskupa kao svog zaštitnika. Poželio nam je još više upornosti da svojim vrijednim radom sa svojim pčelama postignemo dobre uspjehe.

Zahvalio se pritom i na našem odazivu na mnoge vjerske i svjetovne događaje koji se priređuju tijekom godine u gradu.

Nakon mise učinili smo i jednu zajedničku sliku za uspomenu na ovo misno slavlje.

u_katedrali_640

   Nakon mise pošli smo do pčelinjaka obitelji Tancoš-Šostar na pčelarsko druženje iz večine pčelarskih udruga Požeštine. Priče nikada dovoljno, i o sezoni,  o tehnologijama, i o pčelarkom organiziranju pa nas je samo početak snježne mećave potjerao s Vrhovaca.

Hvala vam obitelji Tancoš-Šostar !

kod_vilija_640

Još je jedan događaj obilježio ovaj 7.prosinac. Kao što smo i obavijestili pčelare, u požeškoj HGK je u 11 sati održan interesantan skup o biološko-dinamičkoj poljoprivredi. Velika dvorana HGK bila je puna posjetitelja koje su interesantne teme privukle u tolikom broju. Bila je to prilika da se u raspravi priključimo svojim izlaganjem i prikazom kako to zapravo još u RH izgleda. Naime od održive konvencionalne poljoprivrede do skladnog biodinamičkog odnosa ostalo nam je još puno raditi. Nazočni sudionici, ali i svi mediji koji su pratili izlaganja, imali su priliku vidjeti kako nesmotrenost, neznanje pojedinaca koji korište insekticide, organizacija, i struke i državnih organa, dozvoljava posljednjih godina masovna ubijanja pčela i u našoj sredini.

DK,8.prosinca 2012.              

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...


Predavanje 25.1.2023
13.01.2023
Pozivamo vas na predavanje koje će se održati 25.1.2023!

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: