Nikako započeti proljeće Istaknuto
   
 

Nikako započeti proljeće

  Kalendarski  smo ušli u proljeće, a i po prvim vjesnicima smo ga već očekivali.Zakrenila su se godišnja doba. Eto i snijega na Uskrs pa nastavlja kiša, prohladno, sjeverac i u dobrom dijelu države stoljetne poplave.    

 Procvale su i kajsije kao stari poznati znak pčelarima od kojeg se broji 40 dana do cvatnje bagrema. Prije 10-tak dana je procvao i drijen no uzalud jer je pčela još u klupku, grije leglo i troši dodane pogače.  Poneki pčelari su već započeli stimulativnu prihranu šećernim sirupom, onako po 2-3 dcl svaki drugi dan, imitirajući prirodni unos nektara. Zasigurno je to lukavo jer će sada zalegla pčela biti radna pčela u bagremu.

Uljana repica je do sada odlično uzrasla pa se može očekivati već prva cvatnja za 10-14 dana. Ne dođe li do još kojeg hladnog prodora i kasnih mrazeva ( prošle godine 10. travnja, ispod -10°C) ponadati se je uspješnijoj sezoni. Prognoze vremena do kraja tjedna su povoljnije što će dovesti do cvatnje napupalih voćaka. Teško je biti vidovit, ali će nam pripremno razdoblje za razvoj jakih zajednica za glavnu pašu biti prekratko.

Sastanci četvrtkom   

  Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora udruge analizirali smo prijedloge članova s Godišnje skupštine.  Jedan od koji smo odmah prihvatili su redoviti neformalni sastanci 2 puta mjesečno. Donesen je prijedlog da to budu uvijek 2. i 4. četvrtak od 19 sati na istom mjestu gdje je skupština i održana ( restoran Stari fenjer kod Turnića). Idemo vidjeti koliko će to postati tradicija pa se nađimo već ovaj tjedan ( 11.4.2013.).

Otklonjene su i smetnje na portalu pa sada možemo ponovo biti ažurni u izvješćivanju.

DK,7.travnja 2013.

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: