Cvjetnica Istaknuto
   
 

       Cvjetnica                        

Cvjetna nedjelja darovala je prelijep topao dan za cvatnju jabuke. Pčela je imala pravu priliku za oplodnju što se ne može reći za prethodni tjedan dok je cvjetala trešnja, divlja trešnja, višnja, glog, šljiva i breskva. Vrbe su produžile cvatnju sve do danas pa je pčela uobičajeno bila 'ljuta'. Do proteklog osvježenja i preslabe kiše dnevni unosi su se kretali i do preko 2 kg, ali je podosta zajednica još uvijek u borbi za proširenje legla te neznatno iskoristilo cvatnju divlje trešnje. Ranije na jaglacu i maslačku i nije bilo medenja, ponajprije zbog grozomorne suše. Relativna vlaga bila je toliko slaba ( čak jedva 35%) da je pčela tek jutrom i kasno poslijepodne mogla pronaći nektara. I ovih nekoliko litara kiše koja je pala proteklog tjedna tek je neznatno na kratko popravilo stanje vlage. Šteta da tako ostane i za vrijeme cvatnje uljane repice koja je započela s cvatnjom.

Pčelari su normalne zajednice već nastavili ili rotirali nastavke. Onim slabijim još je pomoći prijenosom okvira legla iz najjačih zajednica, usput i kojim okvirom s medom i peludi . Na ponekim se već moglo naći i poklopljenih matičnjaka pa će im dodavanje okvira sa satnim osnovama moguće promijeniti nakanu za svadbom.

Tekst i snimka: Krakar D.  9.4.2017.  

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: