Slatki okusi jeseni 2017. Istaknuto
   
 

 SLATKI 'OKUSI JESENI'

 

Završnica ovogodišnjeg Ocjenjivanja medova u požeško-slavonskoj županiju odigrala se svečano dana 11.studenog 2017.god. na manifestaciji 'Okusi jeseni' uz mnoštvo građana koji su napunili pješačku zonu oko 'banane' između desetaka štandova OPG-ova i uz martinjsko krštenje vina ovogodišnjeg kuma g. Jurkovića, vinskog kardinala Bauera, te uz  požeške gradske i županijske dužnosnike.

Godina za pčelare ispod prosjeka ipak je dala vrhunsku kakvoću medova koji su dobili 15 zlatnih ocjena, 28 srebrnih i 20 brončanih. Najbolje plasirani su medovi bagrema, ali ih u stopu slijede zlatni meduni hrasta, pa zlato za med kestena i med amorfe. Tu je i srebrnih medova lipe, uljene repice,  miješani cvjetni medovi  te suncokretov med.

Primijetiti je da se ove godine pojavljuje nekoliko imena mlađih pčelara čiji su medovi popunili dobar dio gornjeg dijela liste od ukupno 63 uzorka. To je i najveća vrijednost ovakvih manifestacija. Tek za koju desetinu boda najbolje prate i već iskusni pčelari.

Svi uzorci sa ocjenjivanja bili su izloženi na štandu obitelji Targuš pa su građani mogli i kušati medove. Čini se da im je to ove godine i odgovaralo jer su to i činili više nego ranije.

Svim sudionicima ocjenjivanja dodijeljene  diplome, a plakete su svečano uručene za 3 najbolje ocjenjena meda ( Škorić, Mirković i Majić). (Vidi na ovom portalu popis svih medova po postignutim bodovima!).

Zaključno, predivna atmosfera subotnjeg prijepodneva i odlična organizacija manifestacije.

Tekst i snimke: Davorin Krakar

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nastavlja se suradnja s Veterinarskom stanicom Požega
11.12.2018
Ponuda pogača i predavanja 

Pročitaj više...


Čaj za malog zmaja
28.11.2018
Primili smo poziv od Centra za socijalnu skrb

Pročitaj više...


Godišnja dojava pčelinjih zajednica
14.11.2018
Poštovani članovi pčelarske udruge,

dokument o godišnjoj dojavi broja pčelinjih zajednica možete donijeti g.Željku Balenu svakog petka od 18-20h u restoranu Obrtnički dom.

Pročitaj više...


Edukacija Hrvatske poljoprivredno-savjetodavne službe
07.11.2018
Poziv zainteresiranim pčelarima

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: