Tihe ljetne paše Istaknuto
   
 

    Vrijeme je tihih pčelinjih paša. ali i bogatih izvora svježe peludi. Kokotac je jedna od cvatućih vrsta vrlo sadržajnih svojstava peludi. Upravo u cvatnjni sam ga snimio jučer. Ova 'iskusna' pčela ga je izabrala kao prioritet. Druge su bile vjerne i drugim vrstama: zlatošipki, bijeloj djetelini, menti, pavitini, vodopiji, stelariji, lucerni, bundevi i krastavcu, češljugovini ....

Ali glavni je posao pčelara sada čistiti pčelu od varoe, ma kako znate i umijete. Neki su prihvatili naporniji način vršiti izolacijom matice i oksalnom kiselinom. Potiho vrište da je očišćeno tisuće varoa nakon kiseline. Drugi još 'turaju' raznorazne trake pa broje 20-40-120 -220 kom. otpalih varoa u zajednici. Kako god važno je da svi čiste svoje pčelinjake, a uspjeh će prosuditi u proljeće nakon preživljenja zime.

Podsjećam držatelje vaga na plaćanje korišćenja kartice, a da ne govorim o obavješćivanju (bar SMS-om) administratora za unos radnji na testnoj zajednici. Korektno je prema drugim pčelarima, a tako i prema administratorima koji moraju izmišljati gdje ste i što radite.

Davorin Krakar

 Kokotac ljekoviti, Photo by DK  3.8.2018.

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nastavlja se suradnja s Veterinarskom stanicom Požega
11.12.2018
Ponuda pogača i predavanja 

Pročitaj više...


Čaj za malog zmaja
28.11.2018
Primili smo poziv od Centra za socijalnu skrb

Pročitaj više...


Godišnja dojava pčelinjih zajednica
14.11.2018
Poštovani članovi pčelarske udruge,

dokument o godišnjoj dojavi broja pčelinjih zajednica možete donijeti g.Željku Balenu svakog petka od 18-20h u restoranu Obrtnički dom.

Pročitaj više...


Edukacija Hrvatske poljoprivredno-savjetodavne službe
07.11.2018
Poziv zainteresiranim pčelarima

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: