VUKOVARU S LJUBAVI Istaknuto
   
 

                                                                                             Ilustracija, izvor tportal

 

 

                         VUKOVARU S LJUBAVI

                                    ( prisjećanje na događaj od 18.studenog 2000.god., objavljeno u HP 1/2001.) 

Ovih dana kada se prisjećamo najtežih izvješća s vukovarskog ratišta, dana pijeteta za sve žrtve stradale u srbočetničkoj agresiji, poginule, nestale, zarobljene, raseljene, streljane, pobijene, identificirane i neidentificirane, vraćene na svoja ognjišta i koje to još nisu, na znane i one za koje samo Dunav čuva tajnu groba, u vrijeme tihog zaborava ili zasićenja informacijama o ratu, u vrijeme kada se dobitnici i gubitnici rese ponosom Domovinskog rata, kada se do vukovarskog križa braniteljima Hrvatske čuju rasprave o istinama i pravdi, kada se Hrvatska otvara svijetu, kada želi zadržati svoj plemenski ponos, ali se i prepustiti globalizaciji i 21. stoljeće započeti graditi s više rada, reda, sreće i životnog veselja, ispraviti izopačenu sliku o poštenju i zaslugama, ... pa tako i naći dostojna mjesta hrvatskom pčelarstvu,  bez interesne namjere ili političkog profiterstva, požeški su pčelari med svojih pčelinjaka poklonili vukovarskoj bolnici.

Na inicijativu  Upravnog odbora udruge priređena je količina od oko 210 kg meda i ambalažirana u servirnom 20-gramskom pakovanju, koju je besplatno priredila tvrtka “Herba aurea” iz Požege i uz najavu posjeta, kako to već Slavonci čine, 'punih ruku' predan je med upravo na dan pada Grada Vukovara,  18. studenog 2000.g.

    Ravnateljica  Opće bolnice Vukovar, gospođa dr Vesna Bosanac, u kraćem druženju s požeškim pčelarima se  zahvalila na ovoj korisnoj donaciji i pozvala nas je  pritom da se pridružimo komemorativnim svečanostima. Uz spomenik  ranjenicima istjeranih iz bolnice na svoj križni put u skoru smrt , na Groblju hrvatskih branitelja i uz spomenik žrtvama Ovčare, položeni su   vijenci pčelarske udruge “Zlatna dolina” i zapaljene svijeće.

Prolazeći vukovarskim ulicama i naseljima, u pratnji  gostoljubive glavne sestre gospođe Kolesar, prisjećali smo se svakog ratnog izvješća iz tih dana dok je Vukovar  krvario pripremajući  mladu državu Republiku Hrvatsku za potpuni otpor.

Hvala vam Vukovarci na svemu, i onom prije 9 godina i onom nekidan. Ponovo ćemo vam doći s ljubavi.

Davorin Krakar, Požega  18.studenog.2000.

Slika 1:  Požeški pčelari s ravnateljicom vukovarske bolnice gospođom dr Vesnom Bosanac

Slika 2:  Istovar požeškog meda u vukovarskoj bolnici

Slika 3:  Pčelari uz memorijalni spomenik na Groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru

( Slike su u arhivi PU Požega)

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nastavlja se suradnja s Veterinarskom stanicom Požega
11.12.2018
Ponuda pogača i predavanja 

Pročitaj više...


Čaj za malog zmaja
28.11.2018
Primili smo poziv od Centra za socijalnu skrb

Pročitaj više...


Godišnja dojava pčelinjih zajednica
14.11.2018
Poštovani članovi pčelarske udruge,

dokument o godišnjoj dojavi broja pčelinjih zajednica možete donijeti g.Željku Balenu svakog petka od 18-20h u restoranu Obrtnički dom.

Pročitaj više...


Edukacija Hrvatske poljoprivredno-savjetodavne službe
07.11.2018
Poziv zainteresiranim pčelarima

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: