USKRSNE SVIJEĆE ZA BISKUPA Istaknuto
   
 

 na_veliki_petak_kod_biskupa_240

Na Veliki petak uspjeli smo dobiti audijenciju kod našeg biskupa pa je 6 Ambrozijanaca imalo ugodnu čast i radost osobno predati izlivene i ukrašene uskrsne svijeće.

Kako smo si i planirali još na Godišnjoj skupštini, prikupili smo oko 17 kg pčelinjeg voska, kojeg je naš Ivan Miličević izlio u dvije svijeće, veliku, od oko 14 kg i manju od 3 kg.Najstariji među nama, g. Ivan Pavlešić svečano je uručio svijeće, a predsjednik pčelarske udruge je ukratko ispričao povijest nastanka.

Gospođu Slavicu Josipović smo zamolili da ih rukom i oslika prema dostavljenoj joj slici, pa smo ih uz slatke proizvode, uramljen kodeks Reda sv. Ambrozija te knjigu Etnografskog muzeja iz Splita o pčela, medu i vosku u hrvatskoj tradicijskoj kulturi i predali preuzvišenom požeškom biskupu Škvorčeviću.

U cjelosatnom ugodnom razgovoru biskup je pokazao interes za naše pčelarske probleme i ugodno se iznenadio našoj dobroj organiziranosti. Ponudili smo se da ovaj događaj preraste u tradiciju.

Primili smo i sugestiju o potrebi usklađenja korišćenja našeg imena pa će naš ogranak imati to u vidu kada se hrvatski Ambrozijanci i okupljaju.

Zamoljen da za naša pojedina predavanja možemo koristiti prostorije Dekanata, biskup je s odobravanjem prihvatio.

Čestitkama za blagoslovljen Uskrs završio je ovaj susret za pamćenje.

DK

 

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...


Predavanje 25.1.2023
13.01.2023
Pozivamo vas na predavanje koje će se održati 25.1.2023!

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: