USKRSNE SVIJEĆE ZA BISKUPA Istaknuto
   
 

 na_veliki_petak_kod_biskupa_240

Na Veliki petak uspjeli smo dobiti audijenciju kod našeg biskupa pa je 6 Ambrozijanaca imalo ugodnu čast i radost osobno predati izlivene i ukrašene uskrsne svijeće.

Kako smo si i planirali još na Godišnjoj skupštini, prikupili smo oko 17 kg pčelinjeg voska, kojeg je naš Ivan Miličević izlio u dvije svijeće, veliku, od oko 14 kg i manju od 3 kg.Najstariji među nama, g. Ivan Pavlešić svečano je uručio svijeće, a predsjednik pčelarske udruge je ukratko ispričao povijest nastanka.

Gospođu Slavicu Josipović smo zamolili da ih rukom i oslika prema dostavljenoj joj slici, pa smo ih uz slatke proizvode, uramljen kodeks Reda sv. Ambrozija te knjigu Etnografskog muzeja iz Splita o pčela, medu i vosku u hrvatskoj tradicijskoj kulturi i predali preuzvišenom požeškom biskupu Škvorčeviću.

U cjelosatnom ugodnom razgovoru biskup je pokazao interes za naše pčelarske probleme i ugodno se iznenadio našoj dobroj organiziranosti. Ponudili smo se da ovaj događaj preraste u tradiciju.

Primili smo i sugestiju o potrebi usklađenja korišćenja našeg imena pa će naš ogranak imati to u vidu kada se hrvatski Ambrozijanci i okupljaju.

Zamoljen da za naša pojedina predavanja možemo koristiti prostorije Dekanata, biskup je s odobravanjem prihvatio.

Čestitkama za blagoslovljen Uskrs završio je ovaj susret za pamćenje.

DK

 

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Nastavlja se suradnja s Veterinarskom stanicom Požega
11.12.2018
Ponuda pogača i predavanja 

Pročitaj više...


Čaj za malog zmaja
28.11.2018
Primili smo poziv od Centra za socijalnu skrb

Pročitaj više...


Godišnja dojava pčelinjih zajednica
14.11.2018
Poštovani članovi pčelarske udruge,

dokument o godišnjoj dojavi broja pčelinjih zajednica možete donijeti g.Željku Balenu svakog petka od 18-20h u restoranu Obrtnički dom.

Pročitaj više...


Edukacija Hrvatske poljoprivredno-savjetodavne službe
07.11.2018
Poziv zainteresiranim pčelarima

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: