Dobrodošli Istaknuto
   
 

Udruga pčelara Pakrac–Lipik i Pčelarska udruga Zlatna dolina Požega u suradnji sa TZ grada Pakraca
uz financijsku potporu Požeško-slavonske županije, Grada Pakraca, Grada Lipika i Grada Požege organizira

7. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA

U sklopu manifestacije 8. sajam "Slavonski banovac 2016" koja će biti na Trgu bana Josipa Jelačića i Ulice hrvatskih velikana, Pakrac, dana 15.10.2016. s početkom u 13 sati u organizaciji TZ grada Pakraca, održat će se natjecanje pčelara u ocjenjivanju kvalitete meda.

Pozivaju se svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda sa Požeško - slavonske županije da dostave uzorke meda proizvedene 2016 godine na ocjenjivanje.
Za jedan uzorak potrebno je dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama.  Med mora biti u tekućem stanju. Uz svaki uzorak mora biti priloženo : ime i prezime pčelara,  adresa, broj telefona, vrsta meda,  godina proizvodnje, naznaka  lokaliteta te broj punionice ukoliko je natjecatelj posjeduje.
Fizikalno-kemijska analiza obavit će ZZJZ Virovitičko-podravske županije “Sv. Rok“ Virovitica.
Pčelari koji imaju fizikalno-kemijsku analizu obavljenu od ovlaštenog laboratorija za analizu meda smatrat će se važećom te je potrebno dostaviti kopiju analize istog, te oni nisu dužni platiti kotizaciju.
Uzorke meda za ocjenjivanje potrebno je dostaviti do 19.09.2016. osobno na adresu :

Udruga pčelara Zlatna dolina.
IVO TARGUŠ
PAVLA RADIĆA 177 34000 POŽEGA  
Kontakt telefon: 099/2134243

Kotizacija meda za ocjenjivanje iznosi 100,00 kn po uzorku. Pčelar može pristupiti natjecanju sa 3 uzorka po navedenoj cijeni, svaki dodatni uzorak se plaća po nesufinanciranoj cijeni od 200kn/uzorku.
Nakon provedenih ocjenjivanja, prema ukupnom rezultatu (zbroju bodova) za svaki pristigli uzorak pojedinom se natjecatelju dodjeljuje jedno od sljedećih priznanja:  ZLATNO,  SREBRNO,  BRONČANO ili PRIZNANJE ZA SUDJELOVANJE, a najbolji medovi u kategoriji dobivaju plaketu ŠAMPIONA vrste, ako pristigne najmanje pet uzoraka za pojedinu vrstu meda.
Nakon završetka manifestacije pozivaju se pčelari i njihovi gosti na zajedničko druženje na Trgu bana Josipa Jelačića, kušanjem graha i drugih izloženih specijaliteta sajma.

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
7. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA
15.09.2016
Udruga pčelara Pakrac–Lipik i Pčelarska udruga Zlatna dolina Požega u suradnji sa TZ grada Pakraca uz financijsku potporu Požeško-slavonske županije, Grada Pakraca, Grada Lipika i Grada Požege organizira 7. županijsko ocjenjivanje meda
Pročitaj više...


Druženje povodom završetka sezone
02.09.2016
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira zajedničko druženje i večeru za svoje članove povodom završetka pčelarske sezone.
Pročitaj više...


Smetnje na portalu
15.06.2016
Posljednjih nekoliko dana česte su smetnje pri pristupu portalu
Pročitaj više...


Novi Pravilnik o provedbi Nacionalnog programa 2016.
02.05.2016
 Pravilnik za 2016.god.
Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: