CARDS 2004 Istaknuto
   
 

   Započet u jesen 2005.god. kao idejni projekt u Regionalnom operativnom planu požeško-slavonske županije, prošavši na Partnerskom odboru, te uz konsultante CARDS-ove tvrtke ECORYS, nastao je projekt kojeg je prihvatila EK, a kao pilot projekt u pčelarstvu RH.

Sredinom 2007. god. dovršen je postupak tenderiranja i odabira dobavljača u Središnjem uredu za ugovaranje Ministarstva financija. No, radeći paralelno i na  treniranju mladih hrvatskih timova za provođenje tenderiranja u EU fondovima, najprije je "otpala=propala" sva info-oprema, a nakon toga i pretežit dio koji je obuhvaćao područje tenderiranja usluga. Tako je projekt ostao na opremi za monitoring i opremi za peludnu analizu meda. Tender je dobila firma INTERMERKUR iz Beograda, a do kraja studenog je i isporučila opremu u Požegu.

Monitoring medenja je i započeo s radom 5.travnja, 2008.god  s 12 vaga u požeško-slavonskoj županiji i 8 digitalnih vaga izvan županije, tj. u Baranji, Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima,Slav. Brodu, Našicama, Zagrebu te u Lipiku i Požeštini. Osim držateljima vaga, rezultati motrenja će se moći pratiti na ovom webu.

Laboratorijska oprema za peludnu analizu je za sada samo djelomično instalirana i radi se na prikupljanju nativnih referentnih preparata, a sve do obuke za rad po EU normama, a koja se ima odraditi na nekom akreditiranom europskim pčelarskom institutu. 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: