PČELARSKA ŠKOLA Istaknuto
   
 

   Registracijom Pčelarske škole Zagreb kod Ministarstva obrazovanja, kao prve kojom se dobiva i zvanje PČELAR, stvoreni su i uvjeti da se cjelovito informira i nauče znanja suvremenog pčelarenja. Tako smo tijekom 2006.god. i dovršili program ove škole i praktični mentorski trening pa je 80-tak pčelara iz požeškog kraja i položilo ispit i steklo diplomu.

I tu je potrebno reći da smo cjelokupan trošak škole financirali iz privatnih izvora i o svom trošku, što  još jednom potrvrđuje, možda nerazumjevanje, a možda je to i prozaično siromaštvo ideja, razumjevanja potreba i spremnosti za uključenje politike i samouprave u ovu problematiku.(Čudno, u Zagrebu nije tako, a ista smo država, i ne samo u Zagrebu : može u Osijeku, Vinkovcima, Brodu, Bjelovaru, Varaždinu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Metkoviću, Gospiću, Udbinama, Karlovcu, Pazinu .....). 

Nastavak trajnog educiranja i specijalistička obuka bilo je i sastavnicom CARDS-ovog projekta. No mrdavost institucija još ne dopušta da to bude za hrvatskog pčelara redovita besplatna ponuda znanja, bar kako to rade EU susjedi. 

DK     

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: