Slatki okusi jeseni 2017. Istaknuto
   
 

 SLATKI 'OKUSI JESENI'

 

Završnica ovogodišnjeg Ocjenjivanja medova u požeško-slavonskoj županiju odigrala se svečano dana 11.studenog 2017.god. na manifestaciji 'Okusi jeseni' uz mnoštvo građana koji su napunili pješačku zonu oko 'banane' između desetaka štandova OPG-ova i uz martinjsko krštenje vina ovogodišnjeg kuma g. Jurkovića, vinskog kardinala Bauera, te uz  požeške gradske i županijske dužnosnike.

Godina za pčelare ispod prosjeka ipak je dala vrhunsku kakvoću medova koji su dobili 15 zlatnih ocjena, 28 srebrnih i 20 brončanih. Najbolje plasirani su medovi bagrema, ali ih u stopu slijede zlatni meduni hrasta, pa zlato za med kestena i med amorfe. Tu je i srebrnih medova lipe, uljene repice,  miješani cvjetni medovi  te suncokretov med.

Primijetiti je da se ove godine pojavljuje nekoliko imena mlađih pčelara čiji su medovi popunili dobar dio gornjeg dijela liste od ukupno 63 uzorka. To je i najveća vrijednost ovakvih manifestacija. Tek za koju desetinu boda najbolje prate i već iskusni pčelari.

Svi uzorci sa ocjenjivanja bili su izloženi na štandu obitelji Targuš pa su građani mogli i kušati medove. Čini se da im je to ove godine i odgovaralo jer su to i činili više nego ranije.

Svim sudionicima ocjenjivanja dodijeljene  diplome, a plakete su svečano uručene za 3 najbolje ocjenjena meda ( Škorić, Mirković i Majić). (Vidi na ovom portalu popis svih medova po postignutim bodovima!).

Zaključno, predivna atmosfera subotnjeg prijepodneva i odlična organizacija manifestacije.

Tekst i snimke: Davorin Krakar

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: