Zadnji okršaj s varoom Istaknuto
   
 

Posljednji okršaj s varoom

  Studeni je mjesec za posljednji i najsigurniji tretman protiv nametnika varoe. Zajednice su bez legla i varou je ukloniti primjenom otopine oksalne kiseline. Kojom metodom je aplicirate odlučite sami, a ja ću nastaviti s metodom nakapavanja rastvorom od 4,2% do 50 ml po zajednici.

Mada još studeni ne pokazuje zimske temperature  već su noćne oko 10, a dnevne nešto ispod 20 stupnjeva savjetujem izabrati   manje vjetrovit dan i izvršiti aplikaciju. Izbjegavati je najtoplije razdoblje dana jer još neka zajednica i napravi slabiji pročisni izlet, ali su pretežito sada pčele u klupku i preko dana. Optimalno za odraditi zaštitu, s malo dima, brzo, precizno i tiho, a ako poneka pčela i poleti neće se ohladiti već se vratiti kroz leto doma.

Uspjeh provjerite već sutradan, počistite pokretne podnice i zabilježite u dnevnik koliko je varoa otpalo po zajednici. Za slučaj zimskog gubitka biti ćete sigurni da li je razlog pretjeran broj varoa.

Od njege i zaštite možete započeti zaštitu od glodavaca, miševa i voluharica.   

Davorin Krakar, 5.studenog 2018.

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: