RADIONICA Istaknuto
   
 

Radionica

   Uz fotku za podsjećanje na "Bee Incubator" 2014.god. kada su polaznici marljivo vježbali pripremu okvira, užičavanje i utopljavanje (posuđenih) satnih osnova prenosimo okruženje u kojem je u ovo zimsko vrijeme svaki pčelar. Nužan, ali meni najdosadniji dio posla. Do sezone treba urediti sve slobodne nastavke, očistiti i dezinficirati rabljene, zamijeniti oštećene novim, postrugati propolis, izraditi nove satne osnove ... Pomagači se rijetko nađu, a glavni suradnik je dobra muzika. Neodoljivo me ovo podsjeća na tzv. ' čijalo'. Tako se naime nazivalo okupljanje žena i djevojaka koje su i po nekoliko dana kružile po kućama marljivo uređujući perje koje je domaćica preko godine prikupila kod klanja pataka i gusaka, oprala i posušila da se zimi odvoje i urede za buduće perine i jastuke. Nekada bi se po potrebi sašio i novi jorgan. Jasno da je priča bila neprekinuta, a glasnija kada bi se rastočila kuhana rakija. Nismo kao djeca baš sve razumjeli zašto se smiju.

Kakogod, mi radimo u povlaštenim uvjetima. Sada u sezoni gripa oko nas je miris i prašina propolisa. Puna doza antibiotika puni dišni sustav.   

DK, 23.siječnja 2019. 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: