JESEN JE Istaknuto
   
 

JESEN JE

   Poigrale se jesenske boje svojim šarenilom. Vegetacija ide kraju pa ne znaš kome dati najbolju ocjenu. Lipi sa svojim žutim lišćem, hrastu ili bagremu koji odolijevaju još sa svojom zelenom bojom, svibu koji se zacrvenio od slabog mraza, možda crvenoj divljoj trešnji, orasima u svim nijansama, vinogradima koji su žuti, poljima pod zimskom brazdom ili sivim livadama. No, uskoro će i sav list opasti. Psunj i Papuk čekaju prvi snijeg.

Pčela je uzimljena i tek malo proleti poslijepodne na orijentacijski let, pronađe čak i cvatući maslačak ili se samo napoji vodom na vlažnoj travi. Dnevna potrošnja zaliha je na 0,02 – 0,04 kg. Sada je ne treba uznemiravati. Možda samo oni pčelari koji još nisu primijenili oksalnu kiselinu još stignu pokapati po prijepodnevnom klupku. Birajte dan iza kojeg ne dolazi niska noćna temperatura. Eno krajem tjedna će biti iznad 5⁰C. I to je to od vanjskih radova. Preseliti je u radionice ako već niste gotovi sa čišćenjem i pretapanjem rabljenih starih okvira.  

Ovaj tjedan je i Skupština udruge i uz mjere opreza treba je održati. I tako se uz sve propisane epidemiološke mjere dnevno u Požeštini napuni do autobus novooboljelih. Pčelari su uvijek bili savjesni pa su se već cijepili, a oni stariji će ovih dana po svoju 3. dozu.

D.Krakar, 24.listopada 2021.

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: