ČEKAMO SNIJEG Istaknuto
   
 

ČEKAMO SNIJEG

   Naslovnu fotku napravio je naš Kruno i uz njegovu dozvolu je objavljujemo. Odlična i prigodna. Kako i neće kada je Kruno vjerojatno najbolje opremljeni pčelar u RH.  U stara normalna vremena ovo su bili dani mnogih pčelarskih predavanja. Sada se moramo zadovoljiti online izvorima s web- konferencija i okruglih stolova. Prijavite se i poslušajte. Malo nas je gledalo Nacionalnu konferenciju  održanu u Malinskoj, a bila su super predavanja naših i stranih predavača. Šteta je da su ostala nedostupna široj pčelarskoj javnosti. No dolaze nove teme i nove konferencije, eno na FB stranici sam stavio poveznice i najave.

Nacija je zbunjena i polarizirana na 'za' i 'protiv'. Broji se dnevno po pun autobus pokojnih, ali ne prestaju prepucavanja o ' slobodi izbora'. Tek testiranja i covid potvrde napravile redove za cijepljenje. Čak se i biskupi umiješali u stožerske naputke. Pa koja smo mi to narod? Srećom, Poljud nas je za kratko razveselio.

  Pratili smo i COP-26 u Glasgowu s nadom da će se klimatske promjene zaustaviti. Civilizacija je već stvorila kaotično stanje klime što smo mi sa svojim pčelama zadnjih godina dramatično doživjeli. Sada smo dobili samo obećanja, poruke, poziv na međusobno povjerenje što se baš i nije pokazalo provedivim. Ne očekujte više dobru mednu godinu. Tek seleći pčelari su ponekad polučili uspjeh, a veći dio je ostao bez prinosa i gle, uglavnom (još) šute.

Kao i obično, zanimljivu aktivnost provode susjedi Slovenci. Ovaj put je to sadnja medonosnog bilja. Svaka čast i kapa dolje. Nemamo što čekati. Za svaku svoju pčelinju zajednicu u proljeće posaditi bar po tri različite vrste godišnje. A dok ne stasaju bar utrostručiti pomoć pčelarima za nabavku šećera u slijedećih 10 godina.

Amen!  

D.Krakar 16.11.2021.

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: