Sretan Uskrs Istaknuto
   
 

Nedjelja Cvjetnice protekla je u cijeloj zemlji svečano, u Požeštini još nešto svečanije što zbog odlične organizacije procesije i svečane mise u katedrali, u radosti proljeća i nadolazećeg Uskrsa, a u obilježavanju 25. godišnjice Požeške biskupije i zamislite bez maski i pozdrava šakama. I sve se složilo jer se i sva priroda potrudila pružiti puni raskoš cvatućeg voća, a posebno ukrašenih obronaka požeškog gorja punih divlje trešnje, uz vodotoke i cvatnjom vrba te nepokošenih travnjaka s dominacijom maslačka..

Da, cvatnje su odlično krenile zadnjih 8 dana što se bilježilo na našim vagama raskošnih s 2,50 kg nektara i peludi dnevno. Nije šala da su pčelari već imali slučajeva rojidbe. Biti će zanimljivo dočekati možda i jednu bar solidnu pčelarsku godinu. Umirio je današnji sjeverac za kratko prinose, ali je najvažnije da cvatnju ne naruši oštar mraz.

    Svojim pratiteljima želimo dobrog zdravlja i sretne uskršnje blagdane!         

10. travnja 2022. DK

 

 
 
Motrenje Sv. Ambrozije
Novosti
Predavanje o poticajima
05.04.2023
Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira još jedno zanimljivo predavanje na dan 14.travnja (petak) u 16:00h

Pročitaj više...


Dvodnevni izlet u Italiju
08.02.2023
Pčelarska udruga "Zlatna dolina" organizira dvodnevni odlazak u Italiju.

Svi zainteresirani trebaju se javiti najkasnije do 20.veljače Tomislavu Prpiću na tel.broj: 091/348-0768.

Pročitaj više...


Poziv za godišnju skupštinu
06.02.2023
U ime Pčelarske udruga „Zlatna dolina Požega“ pozivamo sve članove udruge da prisustvuju izbornoj godišnjoj Skupštini koja će se održati dana 25.veljače 2023. (subota) s početkom u 18:00h na lokaciji ugostiteljskog objekta Zlatni lug.

Pročitaj više...


IN MEMORIAM
01.02.2023
Danas nas je napustio još jedan dugogodišnji i dragi član, g.Ivan Pavlešić. Posljednji pozdrav biti će u petak 3. veljače u 13:30h na groblju Sv. Ilije u Požegi.

Pročitaj više...
članovi
Korisnik:
Lozinka: