OBAVIJEST DRŽATELJIMA DIGITALNIH VAGA

OBAVIJEST DRŽATELJIMA DIGITALNIH VAGA

Prema odluci Skupštine udruge sve troškove koji se odnose na funkcioniranje digitalnih vaga snose sami držatelji. Sada se već većina vaga povukla s pčelinjaka i ne javlja se serveru, što je pakazatelj da je važnost prepaid-a istekla. U gorem slučaju, držatelji ih drže bez povremenog punjenja akumulatorske baterije.

Na portalu možete provjeriti da li vam vaga radi.

Kada je vaga dulje vrijeme bez dobre opskrbe el.energije ona radi i troši i posljednje volte što oštećuje njenu programiranu memoriju. Ako potraje ovaj period memorija se može oštetiti, ili u boljem slučaju, povratiti višestrukim i nesigurnim resetiranjem.

Iz ovih razloga, prije nego što vagu vratite u udrugu, napunite bateriju jednom tjedno (po 24 sata), ali obvezatno izvršite i uplatu prepaida za 5-6 mjeseci, ovisno o operateru, tako da vage mogu biti u pogonu i tijekom zimskog mirovanja.

Jednako tako, tijekom zimovanja izvršiti će se tehnički pregled pribora, posebice kišomjera i vlagomjera, jer su im potrebne intervencije čišćenja, a što se vidi da ih funkcionira samo nekoliko. Zato je potrebno da prilikom povrata vage donesete svu opremu: vagu, kišomjer, solarni panel i ispravljač.

Molim da ovu molbu prihvatite ozbiljno. Za pokretanje preostalih vaga za 2011.god. utrošili smo prošle zime više stotina sati i taj gubitak vremena ne želimo ponoviti zbog nerazumjevanja i nebrige držatelja. Pogotovo ne besplatno i uvijek istim pčelarima.

Još i ovo upozorenje: ne otvarajte sami vagu i ne čačkajte po njoj. To će se učiniti stručno prilikom zimovanja. Imamo slučaj da je pojedinac vršio i zamjenu komunikacijskog dijela vage, što ne možemo tolerirati.

Dolaze hladni dani pa je i kapacitet aku-baterije ograničen. Zato povucite vage s pčelinjaka, i ponavljam, punite ispravljačem, a punite i SIM, kako je gore navedeno.

Povrat vaga možete učiniti svakim danom, a prije toga svojim mobitelom uspostavite kontakt s njom i uskladite vrijeme s mrežnim zimskim vremenom.

Zahvaljujem na razumjevanju !

Davorin Krakar, voditelj motrenja