Cvjetnica je

Cvjetnica je

Cvjetnica je

Nakon toplog prvog tjedna travnja koji je pozvao sve na cvatnju, u proteklom je tjednu pak zahladilo i palo je kojih 10 – 20 mm kiše. No ipak, nije bilo mrazeva da unište procvalo voće te izbojke bagrema. Ponekad i pojačan svjeveroistočnjak dao je malo prilike pčelama da nastave s unosima od 1 – 3 kg iz prvog tjedna.

Na prvim postavljenim vagama se tako vidi da je potrošnja u 7 dana veća od dnevnog unosa za oko 3 kg. Temperature od 12 – 15-tak stupnjeva i ne daju na hladnom vjetru prilike za medenje voća. Trešnja i šljiva su kratko trajale , a sada su u punoj cvatnji jabuke, višnje i kruške. Po narančastoj peludi se vidi da pčela posjećuje maslačak i jabuke.

Pojilice su i dalje pune pčele.

Ovog vikenda, pred Cvjetnu nedjelju, razmješteni su gotovo svi pokretni pčelinjaci na uljenu repicu koja je sada pustila prve cvjetove pa su joj table promijenile dekor krajolika.

Jači pčelci su s kojih 15 okvira legla pa će kod takovih biti potrebita intervencija u povećanje prostora, osobito ako im je na dometu repica. Prognoze obećavaju postepen porast temperatura što bi moglo biti učinkovito za dobre prinose.

Nakon preuzimanja većine digitalnih vaga pčelari ih i postavljaju. Do danas je postavljeno 9 vaga. Od 18. travnja započinjemo pisanje Dnevnika paša.

DK, 17.travnja,2011.

Povezani članci

PRVI UNOSI 2022.

PRVI UNOSI 2022.

DOČEKALI I OŽUJAK

DOČEKALI I OŽUJAK

OŽUJAK 2020.

OŽUJAK 2020.