Danas na pčelinjaku 30.6.2012.

Danas na pčelinjaku 30.6.2012.

Na pčelinjaku koji nije do ranog suncokreta pčela pronalazi tihu pašu na ostatku kupine, malini, kalini, gospinoj travi,medi i kokotac bijeli i žuti, grahorici, pavitini, bijeloj djetelini, po vrtovima na krastavcu. Kakva paša takav (tihi) i let. Već dobro posjećuje i pojilice.Lipa i kesten su kod nas dali što je bilo moguće previsokim temperaturama. Još se dobro žute, ali im je cvijet suh i napušten od pčela. Najbolji je za herbar jer ga ne treba sušiti. Kasna lipa je zamedila ipak 30.lipnja, ali skromno.

Na okvirima je porazbacanog nepoklopljenog meda i peludi pa ga nije za vrcati i ostaviti zajednice bez zaliha. Mjerili smo sadržaj vode u ovom medu i on je još na 22%.

Seleći pčelari su na ranom suncokretu koji već 5 dana dobro medi u Baranji. Može li ova paša izvući sezonu ? Izgleda da nekima može.

Zahvaljujući dr Kovačiću vidio sam to i ranijih godina: unos 28.lipnja je 7, 6 kg, a sutradan 8,9 kg. Ili u 5 dana 35,7 kg ( do 1. srpnja). Evo vam gospodo pčelari što znači JAVNO priznati podatke motrenja te ZNATI I MOĆI iskoristiti pašne uvjete. Mi to u Požeštini eto, bez profita, činimo već petu godinu. Komentar ostavljamo vama.

DK 27.lipnja 2012. (dopunjeno 1.srpnja)

Povezani članci

PRVI UNOSI 2022.

PRVI UNOSI 2022.

DOČEKALI I OŽUJAK

DOČEKALI I OŽUJAK

OŽUJAK 2020.

OŽUJAK 2020.