Nikako započeti proljeće

 Nikako započeti proljeće

Nikako započeti proljeće

Kalendarski smo ušli u proljeće, a i po prvim vjesnicima smo ga već očekivali.Zakrenila su se godišnja doba. Eto i snijega na Uskrs pa nastavlja kiša, prohladno, sjeverac i u dobrom dijelu države stoljetne poplave.

Procvale su i kajsije kao stari poznati znak pčelarima od kojeg se broji 40 dana do cvatnje bagrema. Prije 10-tak dana je procvao i drijen no uzalud jer je pčela još u klupku, grije leglo i troši dodane pogače. Poneki pčelari su već započeli stimulativnu prihranu šećernim sirupom, onako po 2-3 dcl svaki drugi dan, imitirajući prirodni unos nektara. Zasigurno je to lukavo jer će sada zalegla pčela biti radna pčela u bagremu.

Uljana repica je do sada odlično uzrasla pa se može očekivati već prva cvatnja za 10-14 dana. Ne dođe li do još kojeg hladnog prodora i kasnih mrazeva ( prošle godine 10. travnja, ispod -10°C) ponadati se je uspješnijoj sezoni. Prognoze vremena do kraja tjedna su povoljnije što će dovesti do cvatnje napupalih voćaka. Teško je biti vidovit, ali će nam pripremno razdoblje za razvoj jakih zajednica za glavnu pašu biti prekratko.

Sastanci četvrtkom

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora udruge analizirali smo prijedloge članova s Godišnje skupštine. Jedan od koji smo odmah prihvatili su redoviti neformalni sastanci 2 puta mjesečno. Donesen je prijedlog da to budu uvijek 2. i 4. četvrtak od 19 sati na istom mjestu gdje je skupština i održana ( restoran Stari fenjer kod Turnića). Idemo vidjeti koliko će to postati tradicija pa se nađimo već ovaj tjedan ( 11.4.2013.).

Otklonjene su i smetnje na portalu pa sada možemo ponovo biti ažurni u izvješćivanju.

DK,7.travnja 2013.

Povezani članci

PRVI UNOSI 2022.

PRVI UNOSI 2022.

DOČEKALI I OŽUJAK

DOČEKALI I OŽUJAK

OŽUJAK 2020.

OŽUJAK 2020.