Slatki okusi jeseni 2017.

Slatki okusi jeseni 2017.
Alt Text

SLATKI 'OKUSI JESENI

SLATKI 'OKUSI JESENI'

Završnica ovogodišnjeg Ocjenjivanja medova u požeško-slavonskoj županiju odigrala se svečano dana 11.studenog 2017.god. na manifestaciji 'Okusi jeseni' uz mnoštvo građana koji su napunili pješačku zonu oko 'banane' između desetaka štandova OPG-ova i uz martinjsko krštenje vina ovogodišnjeg kuma g. Jurkovića, vinskog kardinala Bauera, te uz požeške gradske i županijske dužnosnike.

Godina za pčelare ispod prosjeka ipak je dala vrhunsku kakvoću medova koji su dobili 15 zlatnih ocjena, 28 srebrnih i 20 brončanih. Najbolje plasirani su medovi bagrema, ali ih u stopu slijede zlatni meduni hrasta, pa zlato za med kestena i med amorfe. Tu je i srebrnih medova lipe, uljene repice, miješani cvjetni medovi te suncokretov med.

Primijetiti je da se ove godine pojavljuje nekoliko imena mlađih pčelara čiji su medovi popunili dobar dio gornjeg dijela liste od ukupno 63 uzorka. To je i najveća vrijednost ovakvih manifestacija. Tek za koju desetinu boda najbolje prate i već iskusni pčelari.

Alt Text

Svi uzorci sa ocjenjivanja bili su izloženi na štandu obitelji Targuš pa su građani mogli i kušati medove. Čini se da im je to ove godine i odgovaralo jer su to i činili više nego ranije.

Svim sudionicima ocjenjivanja dodijeljene diplome, a plakete su svečano uručene za 3 najbolje ocjenjena meda ( Škorić, Mirković i Majić). (Vidi na ovom portalu popis svih medova po postignutim bodovima!).

Zaključno, predivna atmosfera subotnjeg prijepodneva i odlična organizacija manifestacije.

Povezani članci

PRVI UNOSI 2022.

PRVI UNOSI 2022.

DOČEKALI I OŽUJAK

DOČEKALI I OŽUJAK

OŽUJAK 2020.

OŽUJAK 2020.