STRUČNO-EDUKATIVNI POSJET SLOVENIJI

 STRUČNO-EDUKATIVNI POSJET SLOVENIJI

Uspješan stručno-edukativni posjet Sloveniji

Proteklog petka i subote boravili smo na stručno-edukativnoj posjeti u susjednoj Sloveniji. Kroz projekt kratkih edukacija poljoprivrednih gospodarstava sredstvima Nizozemske darovnice cilj prijavljene posjete je bio upoznavanje sa slovenskim pčelarskim turističkim rutama. Predložen program posjete od Čebelarske zveze Slovenije se sastojao od jednog dana izlaganja i jednog dana obilazaka pčelarskih punktova dobro izvedenih turističkih ruta.

Dok sređujemo ukupne dojmove i dok još nismo prikupili tisuće i tisuće snimaka učinjenih tijekom ova dva dana, pregledavamo i podsjećamo se prezentacijama koje su izvedene, formira se ukupni dojam radnog naslove – „ od Prešerna do turističkog proizvoda“.42-je učesnika posjete primilo je nekoliko desetaka podnaslova prezentiranog sadržaja, povijesnog, kulturnog, stručnog, gospodarskog, zakonodavnog, organizacionog i izvršnog karaktera, sve povezanog i nabijenog nacionalnim i pčelarskim ponosom, ali i upornim radom u postizanju zadanih ciljeva.

Već i sama slika livada, šuma, rijeka, jezera i visokih Karavanki, ovih prelijepih toplih kasnoljetnih dana izmami nositelje fotoaparata i mobitela da zabilježe prizor. I ostaje još jedan važan dojam: odličan sklad gospodarstva, lokalne samouprave i zakonodavstva.

Predani domaćini, svjesni što imaju i što su do sada postigli,susretljivo su, neumorno i profesionalno odradili sadržaj, da ne preskočim nikoga, od tajnika ČZS, predsjednika ČZS, predavača, do simpatičnog stručno pripremljenog turističkog vodiča.

Hvala vam domaćini i čestitamo, a čekamo vas u Slavoniji.

Nakon prikupljanja većeg broja snimljenih fotografija urediti ćemo u galeriji ovog portala seriju interesantnih fotki.

Image

Povezani članci

PRVI UNOSI 2022.

PRVI UNOSI 2022.

DOČEKALI I OŽUJAK

DOČEKALI I OŽUJAK

OŽUJAK 2020.

OŽUJAK 2020.