13. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA

13. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA

Pčelarska udruga Pčelarska udruga Zlatna dolina iz Požege i Pčelarska udruga Pakrac-Lipik u suradnji s TZ grada Požege, uz financijsku pomoć Grada Požege, Grada Pakraca, grada Lipika i Županije Požeško-slavonske organiziraju

13. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA

Nakon provedene fizikalno-kemijske i melisopalinološke analize u Zavodu za javno zdravstvo Požega i organoleptičkog ocjenjivanja koje će se održati u Osijeku na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, prema ukupnom broju bodova dodijeliti će se jedno od slijedećih priznanja: ZLATNO, SREBRNO, BRONČANO I PRIZNANJE ZA SUDJELOVANJE, a najbolji medovi u kategoriji dobivaju plaketu pobjednika ocjenjivanja za svaku vrstu za koju stigne minimalno pet uzoraka meda.

Dodjela tih priznanja biti će u sklopu manifestacije sajma Martinje & Okusi jeseni dana 12.studenog 2022.

Pozivaju se svi zainteresirani pčelari da dostave dvije staklenke meda od 450g po uzorku. Uz svaku staklenku obvezno je priložiti (ne lijepiti na staklenku) slijedeće podatke:

ime i prezime pčelara

adresa stanovanja

broj telefona

sorta meda sa lokacijom skupljanja

R-broj registriranog objekta za punjenje meda, ukoliko ga natjecatelj posjeduje

Ocjenjivati će se samo medovi proizvedeni u 2022.godini. Pčelari koji imaju napravljenu fizikalno kemijsku analizu od ovlaštenog laboratorija za analizu meda smatrat će se valjanom te nisu dužni platiti kotizaciju. Medovi koji su kristalizirani nije potrebno dekristalizirati već se predaju u prirodnom (kristaliziranom) stanju. Uzorke meda za ocjenjivanje potrebno je dostaviti do 1.10.2022. osobno ili poštom na adresu:

DAMIR RENDIĆ, MATKOVAC 21, PREKOPAKRA 099/732-7511 za područje gradova Lipik i Pakrac

IVICA TARGUŠ, PAVLA RADIĆA 177, 34000 POŽEGA 099/213-4243 za područje gradova Požega, Pleternica, Kutjevo te općina Brestovac, Velika, Kaptol, Jakšić i Čaglin.

Kotizacija za ocjenjivanje meda iznosi 100 kn za prvi povlašteni uzorak, za drugi i dalje 150 kn.

Pčelarska udruga „Zlatna Dolina“ Požega