3. INICIJATIVNI SASTANAK SAVEZA UDRUGA PSŽ

3. INICIJATIVNI SASTANAK SAVEZA UDRUGA PSŽ

inivijativni_sastanak_640

Danas 3. prosinca 2013.god. održan je treći sastanak predstavnika udruga u poljoprivredi Požeško-slavonske županije na kojem je razrađivan mogući izgled Statuta, a sa ciljem pripremnih aktivnosti za osnivačku skupštinu koja bi se trebala održati 7. ožujka slijedeće godine.

Sastanak je održan u Požegi u velikoj viječnici županije, a ponovo mu je nazočio i požeško-slavonski župan g. Alojz Tomašević koji očekuje značajnu inicijativu u razvoju poljoprivrednog sektora upravo kroz osnivanje ove zajedničke udruge.

Rasprava o statutu je trajala 3 sata pa je on dobio gotovo zaključni oblik. Do sada je u procesu osnivanja uključeno 11 udruga i nekoliko institucija, a očekuje se da će do osnivačke skupštine pristupiti još udruga.

U ovom postupku potrebno je da svi predstavnici udruga na svojim godišnjim skupštinama iznesu ovu inicijativu i potvrde ili nadopune statut ove krovne udruge te odrede svoje predstavnike u organe krovne udruge. Svaka bi udruga trebala odrediti svoje članove (3) za osnivačku skupštinu, kao i svog delegata za Izvršni odbor krovne udruge.

Nakon osnivačke skupštine slijedi registracija, formiranje registra članova i izradba programa rada.

Potrebito je reći da je u RH već osnovano nekoliko ovakovih županijskih udruga s namjenom bolje međusobne suradnje na lokalnoj razini, ali i zbog zajedničkih projekata koje će inicirati same članice krovne udruga.

DK,3.12.2013.