DANAS JE ZAPOČELA SADNJA

DANAS JE ZAPOČELA SADNJA

Prije nekoliko tjedana najavili smo sadnju medonosnih stabala i evo su prve sadnice stigle danas. Kolegica i kolege pčelari zagrebačke udruge "Pčelinjak" dovezli su veći dio sadnica maruna, mađarskog kasnog bagrema i sadnicu Gupčeve lipe, a sadnice oskoruše ćemo još koji dan pričekati. Nešto više od 10-tak članova naše udruge je prijavilo interes za sadnju pa smo im i rasporedili prve količine doniranih sadnica.

Sadnicu Gupčeve lipe odmah smo u jutro predali gradskom Komunalcu koji će sutra ( 24.strudenog) u 12 sati izvršiti i sadnju u gradskom parku kraj Orljave.

Prvu sadnju svečano smo odradili na pčelinjaku obitelji Egner uz kamere Poljoprivredne TV i naših fotača. Ostale će slijediti na pčelinjacima naših članova.

Već i ovom prilikom zahvaljujemo kolegama pčelarima iz Zagreba što su nas uvrstili kao korisnike ove donacije kao i pčelare drugih gradova Hrvatske, od mora do Krndije.

Iskoristrimo i slijedeće jesenske dane za kvalitetnu sadnju.

Hvala vam i sretno do slijedećeg susreta!

VAŽNA OBAVIJEST: 26.11.2020. u 18,30 h

Nažalost donacija je raspoređena na manji dio članova ( 12), ali smo dobili mogućnost nabaviti još sadnica kultivara kestena ( marun "Bouche de Betizac") po sniženoj cijeni od 180 kn/kom. Ako netko želi da mu se nabave ove sadnice treba kontaktirati g. Danka Egnera ( tel. 098 746 706 ) i predati mu novac do utorka ( 1.12.). Dostava će se obaviti 2.12.2020. kada ćemo dobiti i preostale sadnice oskoruše i bagrema iz donacije.

I usput, sadnje običnog pitomog kestena izbjegavajte. Osuđene su na propast od raka kestenove kore. Primjera je podosta po šumama Požeštine ( Psunj, Krndija u Kutjevačkoj rijeci, Dervišaga pod dalekovodom ili uz cestu prije Krivaja etc.)

Tekst i photo: DK 23.11.2020.