ISPIT ZA ŠKOLARCE

ISPIT ZA ŠKOLARCE

Dana 8. travnja u Vojničkom klubu požeške vojarne pristupilo se polaganju pisnemog testa za polaznike Pčelarske škole. U vrlo korektnoj atmosferi i s punom ozbiljnošću, polaznici su u dva sata imali odgovoriti na 90-tak pitanja iz cijelog područja gradiva koje je apsolvirano na predavanjima.

S više ili manje teškoća,svi pristupnici (osim 5, koji će ispit polagati naknadno) odgovorili su za prolaznu ocjenu. Nakon pregledanih uradaka javno je pročitan pojedinačni rezultat (od 75-94 točna odgovora).

Mlađi i neiskusni pčelari zasigurno su ovim dobili dobru prvu podlogu u ovom zahtjevnom poslu, a nadamo se da ćemo nastavkom školovanja i proširiti svoja znanja. Kao zaključni proces, kroz EU-program, predviđena je i specijalistička obuka za 25 polaznika.

I kako đaci godinu završe maturalnom zabavom, nakon frustrirajućeg polaganja ispita i šokantnog stanja kod čitanja rezultata, slijedilo je opuštanje i druženje na pčelinjaku Melite i Vilija, uz Poklonac sv. Ambroziju, gdje smo se zadržali sve dok su pčele imale izlet.Gubitaka tu nismo imali, a grabež je u potpunosti izbjegnuta.Monitoring na kućnim vagama pokazao je dobar porast, jer je paša bila izvrsna i različita, a dresura uz tamburu - besprijekorna.

Zahvaljujemo se organizatorima.

DK