MEDUN NAŠEG SLADUNA U SVJETSKOM STRUČNOM ŽURNALU

MEDUN NAŠEG SLADUNA U SVJETSKOM STRUČNOM ŽURNALU

Danas smo doznali da je u eminentnom svjetskom stručnom časopisu " Jurnal of Apicultural Research" objavljeno istraživanje koje već godinama prati tim prof. Primorac, a posebice gđa. prof. dr.sci. Ivana Flanjak s osječkog Sveučilišta.

Objava je zaštićena za dijeljenje pa prenosim u ovom postu njene prve riječi pune ponosa s razlogom:

Objavljeni znanstveni rad ponos je svakog znanstvenika, ali jedan je uvijek poseban.

Kao rezultat dugogodišnje suradnje sa Pčelarskom udrugom "Zlatna dolina" iz Požege, objavljen je rad na temu karakterizacije medljikovca hrasta sladuna, meda koji se proizvodi SAMO u Požeškom kraju i nigdje dalje.

Zahvaljujem se pčelarima iz Požege, a posebno gospodinu Krakaru na suradnji. Nadam se da će ovaj rad doprinijeti prepoznavanju ove specifične vrste meda među konzumentima meda kao posebnog jer on to zaista i je. Ne samo po načinu proizvodnje već i po karakteristikama (senzorskim i fizikalno-kemijskim).

Naša suradnja se nastavlja i dalje sa novim spoznajama vezanim za ovu vrstu meda, ali i kroz druge aktivnosti.

(završen citat).

Čestitali smo gđi Flanjak i cijelom njenom timu s fakulteta. Zahvaljujemo još jednom i to s ponosom što je u najuglednijem časopisu opisan i stručno analiziran naš najkvalitetniji med. To je ujedno i priznanje cijeloj znanstvenoj zajednici RH, ali i primjer kako se hrvatska pamet može nositi u valorizaciji naših medova.

Uskoro će na prikazanim poveznicama biti dostupan cijeli prilog.

D.Krakar, 22.srpnja 2020.