OCJENJIVANJE MEDA NA SAJMU OBRTNIKA 2013.

OCJENJIVANJE MEDA NA SAJMU OBRTNIKA 2013.

Sajam županijske požeško-slavonske Obrtničke komore odvija se od petka 27.9. 2013.god. do nedjelje 29.9.2013. god. u dvorani Grabrik. Cjelovit sadržaj programa možete naći u drugim medijima, a mi ćemo ovdje prikazati samo onaj dio koji se odnosi na ocjenjivanje meda.

Dakle prema pozivu se odazvao manji broj pčelara ali je prikupljeno ipak nešto veći broj uzoraka (19) koji su upućeni na laboratorijsku obradu Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Za sajam smo dobili raspored da se u petak od 14 sati odradi organoleptičko ocjenjivanje. Za povjerenstvo smo dobili suglasnost sudjelovanja vrhunskih senzoričara na čelu s g.prof.dr. Draganom Bubalom s dvoje suradnika, zatim dr Stipana Kovačića, a jednog predstavnika će dati Obrtnička komora. Senzorika će uz rezultate laboratorijske analize dati bodovnu listu u večernjim satima.

Samo proglašenje će se izvršiti u subotu u 12,30 sati, a prvoj trojici pčelara će se dodjeliti i standardna priznanja Obrtničke komore. Za sve ostale uzorke pčelari će primiti pisani nalaz nakon sajma tiskanja istih.

Pozivamo pčelare da nazoče ovim događanjima, a posebice proglašenju najbolje ocjenjenih medova.

DK, 21.rujna 2013.god.