POČETAK REALIZACIJE EU PROJEKTA VUP

POČETAK REALIZACIJE EU PROJEKTA VUP
Početak realizacije EU projekta na VUP-u u Požegi

Dana 18. listopada 2013. godine u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" iz Operativnoga programa - Razvoj ljudskih potencijala, u sklopu kojega je prijavljen i projekt Veleučilišta u Požegi pod nazivom „The Bee Incubator“.

Dana 18. listopada 2013. godine u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" iz Operativnoga programa - Razvoj ljudskih potencijala, u sklopu kojega je prijavljen i projekt Veleučilišta u Požegi pod nazivom „The Bee Incubator".

Projekt „The Bee Incubator" Veleučilišta u Požegi baziran je na jačanju kapaciteta obrazovanja odraslih, posebno nezaposlenih osoba zainteresiranih za područje pčelarstva i priprema ih za osposobljenost na tom području s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada i mogućnostima samozapošljavanja. Projekt je baziran na teorijskoj i praktičnoj edukaciji usmjerenoj na područje pčelarstva i poduzetništva kao temelja samostalne djelatnosti. O samoj važnosti projekta za Veleučilište u Požegi ali i širu društvenu zajednicu govori i činjenica kako je to jedan od 16 najuspješnijih projekata izabranih za dodjelu bespovratnih sredstava, od sveukupno 100 prijavljenih projekata. Iznos sredstava predviđen je na 145.000 Eur.

Partneri projekta su Veleučilište „Marko Marulić" Knin i udruga „Zlatna dolina" Požega.

Na svečanom potpisivanju ugovora u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sudjelovao je dekan Veleučilišta u Požegi, dr.sc. Robert Idlbek.

( izvor: www.vup.hr )

Nakon godine dana od početka stvaranja projektne ideje ova je vijest za pčelarke i pčelare ugledala svjetlo dana. Ipak se dakle može kada se želi, a da to žele i znaju kako koristiti sredstva EU pokazuje ovaj primjer.

VUP u Požegi je sa svojim mladim timom već prepoznao cijeli niz događanja koja su domena njegove uloge i namjene pa tako i potrebu jednogodišnje pripreme budućih pčelara i poduzetnika.

Detaljan program projekta biti će predstavljen javnosti ovih dana kada će se raspisati i natječaj za prijem polaznika. Do izradbe vlastite web-stranice 'Pčelarskog inkubatora' prenositi ćemo i na ovom našem portalu tijek zbivanja.

DK,31.listopad 2013.