POSJET SAJMU U PIACENZI

POSJET SAJMU U PIACENZI

U suradnji s pčelarima Osijeka i D.Miholjca, posjetili smo sajam pčelarstva u Piacenzi (Italija), koji se održava od 2.-4. ožujka. Sajamski prostor je već prilikom jutarnjeg otvaranja zatrpala gomila pčelara iz cijele Europe pa je trebalo umijeća i ući u prostor velesajma. Uz pčelare izloženo je bilo i mnoštvo ukrasnog bilja, sadnica i opreme za vrt.

Na 158 štandova pčelarske opreme i proizvoda moglo se steći dojam o razini, ponudi, dizajnu i dakako, o interesu za ponuđene izloške. Uz klasično izlaganje tu se moglo i kupiti mnoštvo svih proizvoda talijanskih proizvođača.

Zasigurno će se iz pogledanog moći izabrati inspiracija kako to napraviti i u vlastitoj proizvodnji.Kako je od pčelarskog pribora bila izloženena ponuda samo talijanskih proizvođača, sa stilom i tipovima njihovih košnica tu se i nije moglo previše profitirati, ali oprema za vrcanje i punjenje meda je imala zaista širok raspon izložaka.

Program putovanja je sadržavao i večernji posjet Veroni te sutrašnji posjet Veneciji, što je po prekrasnom proljetnom vremenu oduševilo sve sudionike.

I ovim putem zahvaljujemo osječanima koji su nas pozvali da sudjelujemo u ovom putu, a kako je već pala ideja da isti tim nastavi na nekoj drugoj pčelarskoj destinaciji, preporučamo se.

Na slici su naši pčelari koji pozorno proučavaju izloške opreme.

DK