POSJETILI SMO BEBRINU I G. ANDRIJEVCE

POSJETILI SMO BEBRINU I G. ANDRIJEVCE

Iako je dogovoren izlet kod susjeda u Bebrinu i g.Andrijevce trebao biti još jedan neformalni susret prožet pričom o izboru pčelarske opreme u uvjetima poticanja njene obnove ili proširenja pčelinjaka, zbog slabijeg odaziva otkazali smo autobusni prijevoz pa smo se uputili osobnim autima.

U dogovoreno vrijeme dočekao nas je domačin g. Leo Komarica u Bebrini i pokazao svoj proizvodni program. Kontejner za selidbu za 32 zajednice postao je česta narudžba što dokazuje njegovu kakvoću, a posebno je dobro razrađena tehnika zatvaranja košnica. Vrlo su dobro izrađene LR kosnice s tri kombinacije podnica: zatvorena, antivarozna i izvedba sa sakupljačem peluda. Kao što smo i pretpostavljali, bilo je dobro upoznati ovog vrijednog pčelara-poduzetnika u našoj blizini pa su pale i nove narudžbe.

Zatim smo se provezli do nedalekih Andrijevaca do već dugo dokazanog pčelara i poduzetnika Antuna Lukičevića. Ljubazna supruga pripremila je domaćih kolača i slavonske rakije da nam razgledanje opreme ovog prohladnog prijepodneva slađe prođe. Vrcaljke, sipaonici, nekoliko tipova parnih topionika iz proizvodnog programa blještali su na zubatom suncu, a gotovo sve pčelarske potrepštine moglo se pronaći u njihovoj trgovini.

Pitanja, komentara i beskrajnih pčelarskih razgovora nikada dovoljno. Šteta je što nije odazvalo više mladih pčelara jer su tu mogli naći mnoštvo odgovora za odabir i popunu svoje opreme i uz savjete 20-tak naših pčelara. Istu će Antun izložiti i na Katerinskom sajmu u Slav. Brodu.

I ovom prilikom zahvaljujemo g. Komarici i g. Lukičeviću na posvećemom vremenu i želimo im svako dobro.

Adrese možete pronaći u rubrici 'Oglasi' na ovom portalu.

DK,16.11.2013.