POZIV VUP-A ZA UPIS

POZIV VUP-A ZA UPIS

POZIV

Poziv za izbor polaznika besplatne edukacije koja će se odvijati unutar projekta „The Bee Incubator“ financiranog od strane Europske unije, a koju provodi Veleučilište u Požegi u suradnji s partnerom Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu, te suradnikom – Pčelarskom udrugom „Zlatna dolina“ Požega.

Pozivaju se sve osobe zainteresirane za edukaciju iz područja pčelarstva, a koje imaju prebivalište na području Požeško – slavonske županije.

Potrebno je poslati: dokaz o završenom stupnju obrazovanja (svjedodžba, diploma), ispunjen prijavni obrazac, motivacijsko pismo i potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kojom se dokazuje da je osoba nezaposlena duže od godinu dana. Naglašavamo da osoba koja se prijavljuje ne mora biti upisana u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Osnovni uvjeti koje kandidat mora ispunjavati su sljedeći:

-nezaposlene osobe (najmanje godinu dana)

-osobe starije od 24 godine

-minimalno srednja stručna sprema (trogodišnja ili četverogodišnja)

Najveći broj polaznika je 20, od toga 10 ženskih i 10 muških osoba. Kandidati koji ispunjavaju uvjete biti će pozvani na razgovor. Polaznici po završetku programa stječu teorijska znanja iz područja pčelarstva i upravljanja poslovanjem, kao i praktična znanja pčelarske struke, te dobivaju Potvrdu o završetku programa „Pčelarstvo“.

Program traje 240 sati od čega je 120 sati teorijske nastave, a 120 sati je praktični rad na uspostavi i radu u pčelinjaku i laboratoriju. Nakon obavljene edukacije i položenog ispita, najboljih 5 polaznika biti će nagrađeni sa 10 živih pčelinjih zajednica koji će predstavljati temelj samostalnih aktivnosti i mogućnosti samozapošljavanja.

Planirani početak edukacije je u siječnju 2014. godine. Teorijski dio edukacije održavat će se na Veleučilištu u Požegi, dok će se točno vrijeme edukacija odrediti u dogovoru s polaznicima i organizatorom. Postoji mogućnost sufinanciranja troškova prijevoza za polaznike s prebivalištem izvan grada Požege.

Motivacijsko pismo

Prijavnica za edukaciju

Ispunjene prijavne obrasce i motivacijska pisma slati poštom na adresu Veleučilište u Požegi, Vukovarska 17, 34000 Požega s naznakom „Prijava za program edukacije“, donijeti osobno u tajništvo Veleučilišta ili poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 16. prosinca 2013. Razgovori s kandidatima koji udovoljavaju kriterijima bit će 19.prosinca 2013.

IZVOR: http://www.wup.hr