U ciklusu pomoći hrvatskim subjektima u zakonskoj prilagodbi sukladnoj novim zahtjevima za uspostavu i provođenje redovitih kontrola uvjeta proizvodnje i distribucije hrane u suradnji i na prijedlog Županijske gospodarske komore u Požegi dogovorili smo za sve pčelare požeško-slavonske županije predavanje za 11. ožujka 2011.god.
Poziv prenosimo u potpunosti:
HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA
Županijska komora Požega
Klasa:050-01/11-08/31
Urbr: 311-28-11-04
Požega, 04. ožujka 2011.g.
Predmet: Poziv na predavanje o zakonskoj regulativi u poslovanju s hranom pčelinjeg podrijetla
Poštovani,
Zakon o hrani čl.51 NN 46/07 obvezuje sve subjekte u poslovanju s hranom na uspostavu i provođenje redovitih kontrola higijenskih uvjeta u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije hrane, provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s načelima HACCP sustava.
Ovaj zahtjev moraju ispuniti i proizvođači meda kroz primjenu vodiča „Dobra pčelarska praksa” kojim je definiran skup pravila i uputa koje je potrebno poštovati tijekom proizvodnog procesa.
Kako bi se sa ovim obvezama upoznali i educirali subjekti iz djelatnosti proizvodnje meda i proizvoda od meda, Županijska komora Požega i Centar za kvalitetu HGK, u okviru Programa pomoći u prilagodbi novim zakonskim uvjetima, pozivaju Vas na predavanje pod nazivom:
„Zakonski uvjeti za stavljanje meda na tržište - sigurnost hrane“ i
"Smjernice za dobru pčelarsku praksu" u skladu sa HACCP načelima
koja će se održati u petak, 11. ožujka 2011.g.
u prostorijama HGK ŽK Požega, Vukovarska 6, Požega
od 11,00 – 14,00 sati.
Edukaciju će provesti mr.sc. Nevenka Gašparac, dr.vet.med., pomoćnik direktora Centra za kvalitetu HGK. Obavezno dolazak na edukaciju prijaviti putem prijavnice koja se nalazi u prilogu. Sudjelovanje na radionici je besplatno.
S poštovanjem,
STRUČNI SURADNIK:
Marko Dumančić
TAJNIK:
Marija Rehnicer
Pozivamo sve pčelarske udruge da organiziraju obavješćivanje svojih pčelara i da do 10.ožuka predaju prijavnice koje ćemo im dostaviti.
DK