PREDSTAVLJANJE PČELARSKOG INKUBATORA NA VUP

PREDSTAVLJANJE PČELARSKOG INKUBATORA NA VUP
PREDSTAVLJANJE "THE BEE INCUBATORA"

Dana 18.studenog 2013. god. u dvorani Veleučilišta u Požegi održana je prva konferencija za javnost o "The Bee Incubator-u". Predviđeno projektom, ova je konferencija okupila zainteresiranu javnost, pčelare, medije i predstavnike javnih institucija.

O nositelju projekta govorio je dekan Veleučilišta dr.sc. Robert Idlbek, a zatim se nazočnima obratio dekan Veleučilišta "Marko Marulić" iz Knina - dr.sc. Mirko Gugić. Skup je ukratko upoznat i s Pčelarskom udrugom 'Zlatna dolina' koja je suradnik u projektu, a predstavio ju je predsjednik udruge Davorin Krakar dipl.ing.

Projekt "The Bee Incubator" je tada prezentiran od dekana dr.sc. Roberta Idlbeka. Slijedio je niz dodatnih pitanja prisutnih, a što je dodatno razjasnilo uvjete i rokove upisa. Dakle, slijedećih mjesec dana biti će raspisan natječaj za upis 20 polaznika ove specijalističke obuke. Glavni uvjeti su da je polaznik završio neku srednju školu, a da je stariji od 24 godine i da je nezaposlen ( na Birou).

Interes je značajan pa će se dodatnim bodovanjem utvrditi prioritetni polaznici.

Slijedi slijedeći mjesec javni natječaji za prijem polaznika, voditelja projekta, suradnika i za nabavu opreme. Nastava bi trebala početi oko 1.ožujka.

Zanteresirani će sve informacije moći dobiti putem portala Veleučilišta www.vup.hr , a nakon postavljanja linka i sam "The Bee Incubator".

Svečano je na kraju konferencije potpisan partnerski sporazum između ova dva veleučilišta uz riječi i želje da ovaj pilot projekt postane model educiranja pčelara u RH i sredstvima iz fondova EU.

DK, 18.11.2013.