PROPUSNICE

PROPUSNICE

Tipično za poluinformirane ovih je dana rasprava na pčelarski razinama: što vrijedi ili što ne vrijedi.

U prethodnoj prenesenoj objavi HPS-a vam je tumačenje važenja propusnica koje je izdala Savjetodavna služba pa si najprije pročitajte što je Vedran objavio (vidi na FB Udruge). I to stoji, mada Policija upozorava da ćemo morati izraditi i propusnicu kroz sustav e-Građanin. Očito propusnice od Savjetodavne nisu 'spojene' s aplikacijom koju koristi Ministarstvo uprave i Policija pa to otežava provjeru na terenu.

U tiskovinama i na portalima su se dalje objavili netočni linkovi za izdavanje propusnice e-građanin. Uputio sam dokumentaciju na taj (netočni) link, ali sam danas primio uljudan naputak kuda dokumentaciju treba dostaviti što sam maloprije i učinio.

Na linku FINE imate jednostavno pojašnjeno pa odradite po naputku. Skinite obrazac zahtjeva, popunite i isprintajte. Zahtjev potpišite i skenirajte. Drugi dokument je preslika vaše osobne koju napravite (u boji), a zatim popunite online zahtjev za pristup e-Građaninu, priložite ova 2 dokumenta i pošaljite. Dok ne učinite sve zahtjev ne možete poslati.

Drugi je način pripremiti oba obrasca i osobno odnijeti u FINU.

Nacionalni stožer izuzetno stručno vodi hrvatski model borbe protiv pandemije. To treba poštivati, a i prve najave kontrola koje će se zasigurno raditi još mjesecima govore da će podrška Policije čvrsto sudjelovati u provjerama. Olakšajmo našoj Policiji uredan važeći dokument ( barkod i presliku osobne) jer već i po današnjoj objavi Stožera vidimo da je neozbiljih građana koji s infekcijom hodaju po javnim mjestima.

Odradite to samo s malo pozornosti na linku FINA-e.

https://epass.gov.hr/resources/ePass_pristupnica.pdf

https://www.fina.hr/online-servis-za-predaju-dokumentacije

Evo i današnje vijesti o spajanju propusnica Savjetodavne i e-propusnica: https://pozega.eu/dogovoreno-izdavanje-e-propusnica-za-poljoprivrednike/. Do objave detalja samo informacija da će Policija koristiti OIB iz propusnice Savjetodavne za provjeru.

DK, 7. travnja 2020

Dodano 8.4.2020.: Ako imate važeći certifikat pristupa e-građanu možete pronaći i svoju izdanu ( od Savjetodavne) propusnicu s dodanim barkodom jer su i one dodane u bazu podataka ePASS-a

DK 8.4.2020.