SKUPŠTINA ŽUPANIJSKOG SAVEZA SLAVONIJE I BARANJE

SKUPŠTINA ŽUPANIJSKOG SAVEZA SLAVONIJE I BARANJE

Županijsko savez pčelara osječko-baranjske županije održao je svoju 2. skupštinu uz nazočenje delegata svih pčelarskih društava ove županije, gostiju iz pčelarskih udruga S.Broda,Vinkovaca, Nove Gradiške,Požege i Voćina, te predsjednika HPS-a Martina Klanjeca, a isto tako i predsjednika općine Bizovac,predstojnika županijskog odjela za poljoprivredu, predstavnika HZPPS-a Osijek,predsjednika Grupacije pčelarstva HGK. Iscrpno izvješće je podnio predsjednik ovog saveza g. Zvonimir Pajnić,dipl.ing.

U opširnoj raspravi o stanju u hrvatskom pčelarstvu, problemima organiziranosti,otkupnim cijenama, poticajima, brendiranju, osnivanju klustera.

Nazočne smo pozdravili i s požeške strane i iskoristili prikazati im tijek događanja u izradbi požeškog CARDS projekta, samo dva dana nakon predaje Europskoj komisiji. Kako osječka županija tek izrađuje svoj ROP, korisne su im informacije bile o postupičnosti izradbe.Iako oni već sudjeluju u formiranju koordinacija s mađarskim kolegama u programima Interreg-a, sa zanimanjem su primili požeške informacije.Štaviše, dogovoren je i sastanak kojim bi se detaljnije upoznali s našim projektom i o mogućnostima apliciranja na cijelu regiju.

Ugodna atmosfera Hotela Termija, odlični organizatori skupa, ali i s pozitivnom klimom u raspravama, u očekivanju bržih promjena u ovom dijelu agrara, obećava da će pčelari i naći izlaz.

Jedno je sigurno, brzo će i otići na svoje pčelinjake.

Slika: Predsjednik g.Pajnić, za svog izvješća.

DK