STRUČNA EDUKACIJA U SLOVENIJI

STRUČNA EDUKACIJA U SLOVENIJI
STRUČNA I TURISTIČKA POSJETA U SLOVENIJU 9. i 10. rujna 2011.

-tehničko-organizacijski detalji

Prema Programu posjete na put mogu poći samo pčelari koji su prijavljeni tijekom podnošenja prijava i koji su dostavili registraciju svog OPG-a . Moguće zamjene odradili smo ovih dana pojedinačnim razgovorima. Vrlo je važno poštivati broj prijavljenih učesnika ( 42 ) jer je za sve prijavljene već uplaćen avans.

Na put se kreće autobusom APP-a u petak 9.rujna u 5 sati s Autobusnog kolodvora u Požegi. Učesnici iz Lipika i Pakraca dolaze u Požegu u svojoj režiji.Na graničnom prijelazu potrebito je pokazati putovnicu ,a moguće je prijelaz proći i s osobnom kartom.Put se nastavlja do Brda kod Lukovice gdje nas između 9-10 sati dočekuje predsjednik Čebelarske zveze Slovenije g. Boštijan Noč, i suradnici iz povezanih institucija Slovenije. Tada započinje edukativni dio. Tu je osiguran ručak, a nakon kraćeg odmora još se nastavlja edukativni dio do predvečerja ( detaljno na našoj web-stranici ). Zatim se odlazi do hotela Kruna u Domžale, smještaj u sobama i zajednička večera.

Drugi dan se poslije doručka polazi do Bleda i prepušta lokalnom vodiču da nas vodi od Čopove rodne kuće u Žirovnici, zatim, predstavljanje kulturne povijesti desetak sela pod planinom Stol, degustacije mednih napitaka, opremanje putnim gablecom (popotno culo). Put se nastavlja zaprežnim kolima (pozornost na oblačenje, sukladno vremenskoj prognozi ! ). Posjet obitelji Noč s višegeneracijskom tradicijom, 300 zajednica, prodavaonica, načini komunikacije s kupcem pri prodaji... Dalje se posjećuje rekonstruiran pčelinjak znamenitog Antona Janše, muzejske kuće na Putu. Kulinarski doživljaj na otvorenom, 'ajmohot s žgancima. Posjet Uzgajivačkoj postaji Kranjske pčele u Završnici. Negdje tijekom dana pripremljen je i panoramski obilazak Bleda autobusom.

Oko 19,30 povratak je prema kući.

Valuta plaćanja u Sloveniji je EUR.

U svim pčelarskim prodavaonicama moguće je kupiti suvenire.

Prilikom povratka pčelare iz Lipika i Pakraca ostavljamo u njihovim mjestima.

Voditelj puta: DK, 091 786 55 00