ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA - POZIV

ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA - POZIV

Pčelarska udruga Zlatna dolina Požega i pčelarska udruga Pakrac-Lipik uz financijsku pomoć grada Požege, Pleternice, Kutjeva te općine Brestovac, Velika, Jakšić, Čaglin, Kaptol te Županije Požeško-slavonske organiziraju

11. ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA

Pozivaju se svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda da dostave uzorke meda za ocjenjivanje. Za jedan uzorak potrebno je dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama. Med mora biti u tekućem stanju. Uz svaki uzorak mora biti priloženo: ime i prezime pčelara, adresa, broj telefona, vrsta meda, naznaka lokaliteta te broj punionice ukoliko je natjecatelj posjeduje. Ocjenjivat će se samo medovi koji su proizvedeni u 2020. god. Na teglice se ne smiju lijepiti naljepnice ili ih na drugi način označavati.

Fizikalno kemijsku analizu obaviti će ZZJZ Požeško-slavonske županije. Pčelari koji imaju napravljenu fizikalno kemijsku analizu od ovlaštenog laboratorija za analizu meda smatrat će se valjanom te nisu dužni platiti kotizaciju. Uzorke meda za ocjenjivanje potrebno je dostaviti do 01.10.2020. osobno ili poštom na adresu:

IVICA TARGUŠ PAVLA RADIĆA 177, 34000 POŽEGA, Tel: 099/213-4243.

Kotizacija za ocjenjivanje meda iznosi 100 kn po uzorku predanog meda. Ukoliko natjecatelj želi predati više od dva uzorka na ocjenjivanje, cijena za treći i sve sljedeće uzorke je 200 kn po uzorku. Ocjenjivanje se provodi sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i Codex Alimentarius standarda za med Europske unije.