Arhive Svih Objava

2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 28 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine.
Kolumna
51

Slatki okusi jeseni 2017.

SLATKI 'OKUSI JESENI' Završnica ovogodišnjeg Ocjenjivanja medova u požeško-slavonskoj županiju odigrala se svečano dana 11.studenog 2017.god. na manifestaciji 'Okusi jeseni' uz mnoštvo građana koji s... pročitaj više..

Novosti
45

IZLET U PIACENZU

Udruga pčelara Zrinski Sl.Brod ponudila nam je da zajednički idemo na izlet u Italiju na sajam.Ukoliko ste zainteresirani možete se prijaviti kod Tomislav Prpić 099 34 80 768.  ... pročitaj više..

Novosti
41

ZIMOVANJE VAGA

S 1.prosincem uklonili smo neaktivne vage s portala. Pročitajte kako čuvati preostale.  ... pročitaj više..

Kolumna
46

Listopad 2017

Radovi na pčelinjaku su iza nas. Osobito važan posao je bilo tretirati pčele oksalnom kiselinom kao najsigurnijim sredstvom za uklanjanje varoe na zimskim generacijama pčela. Pregledali ste efekte tre... pročitaj više..

Novosti
46

DODJELA PRIZNANJA ZA NAJBOLJE MEDOVE

Dana 11.studenog u 11 sati u pješačkoj zoni u Požegi je dodjela priznanja za najbolje ocijenjene medove  ... pročitaj više..

Novosti
46

PREDAVANJE U PAKRACU

Dana 7.11.2017 u 18 sati organizirana su predavanja gđe Frederique Ripet ( Francuska) i g. Gordona Claussa ( SAD).  ... pročitaj više..

Novosti
46

OBAVIJEST - EVIDENCIJA PČELARA I PČELINJAKA

U ponedjeljak 13.11.2017 od 17h do 20h u Obrtničkom domu će vršiti upis broja pčelinjih društava sukladno napucima HPS-a.  ... pročitaj više..

Kolumna
49

Rujan je

Rujan je na pčelinjaku ugodno vrijeme. Dovršiti je zaštitu od varoe, a napokon je prestala prihrana zajednica za zimu. I ove godine smo nosali šećerni sirup već od srpnja. Bez njega pčelci i nisu dosp... pročitaj više..

Novosti
64

HITNO: UPIS U REGISTAR PČELARA I PČELINJAKA

Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom nastavlja s akcijom besplatne registracije pčelara i pčelinjaka  ... pročitaj više..

Novosti
44

ŽUPANIJSKO OCJENJIVANJE MEDA

Svi zainteresirani za županijsko ocjenjivanje meda mole se da tokom tjedna dostave uzorke za analizu...  ... pročitaj više..

Novosti
43

ZAJEDNIČKO DRUŽENJE

Pčelarska udruga Zlatna dolina organizira zajedničko druženje za svoje članove i njihove obitelji.  ... pročitaj više..

Kolumna
50

Paše kolovoške

Eto toliko o klimi, na sve strane se o tome govori, pa kao, prosjeci otišli samo kojih 2-3 stupnja i napravili totalnu pomutnju. Voće prisilno zori, a tek šuma iz dubljeg tla povlači rezerve vode. Još... pročitaj više..

Novosti
46

OCJENJIVANJE MEDA U OPATIJI

Na zamolbu g. Branka Vidmara prenosimo poziv za ocjenjivanje meda. U tijeku su pozivi na ocjenjivanje meda i u Vukovaru, Zagrebu, Dalmatini, Bjelovaru ...  ... pročitaj više..

Kolumna
44

Srpanj 2017

Dovršava se lipanj s ocjenom OSREDNJE ( na granici sa SLABO!). Ipak, i to je dobra ocjena za prinose na amorfi, lipi ili kestenu na saharskim vrućinama isprekidanim pljuskovima, tučom ili vjetrovitim ... pročitaj više..

Kolumna
51

Njegov život s blagim pčelama i pčelarima

Njegov život s blagim pčelama i pčelarima Sjećanje na Hermanna Pechhackera Parafraziram naslov audiozapisa 'Mein Leben mit der sanften Carnica-Biene' britanskog dopisnika iz Welsa koji je snimljen po... pročitaj više..

Kolumna
45

Mjesec lipanj

Lipanj Za dva mjeseca u godini Hrvati su našli mjesta nazvati ih po prirodnim biljkama. Jedan je svib i cvjeta u svibnju kada je dobrodošao jer za bagremove paše baš i nema velikog izbora peludne paš... pročitaj više..


Novosti
42

POZIV IZ TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA POŽEGE

Danas je naš predsjednik obavio razgovor s TZ Požega, pročitajte njegovu poruku.  ... pročitaj više..

Novosti
42

SMETNJE NA SERVERU

Od nedjelje imamo malo problema sa serverom i otklanjaju se.Držatelji vaga se mogu služiti direktnim pozivom na vagu.    ... pročitaj više..


Novosti
40

PROLJETNI RAZVOJ

Proljetni je razvoj zajednica iza nas, a sada slijedi glavna paša.  ... pročitaj više..

Kolumna
45

Cvjetnica

Cvjetna nedjelja darovala je prelijep topao dan za cvatnju jabuke. Pčela je imala pravu priliku za oplodnju što se ne može reći za prethodni tjedan dok je cvjetala trešnja, divlja trešnja, višnja,&nbs... pročitaj više..

Novosti
44

Novosti
59

PROLJEĆE

Napokon evo i proljeća. Iako su prve ovogodišnje paše proljetnica, lijeske,trepetljike, johe i ive te visibabe već završile, uglavnom slabijeg unosa peludi, ponajprije zbog dva jaka mraza, ali i 14-dn... pročitaj više..

Novosti
50

PREDAVANJA NA VUP-U U POŽEGI

Dana 22.ožujka u sati u VUP-u predavanje djelatnika s Agronomskog fakulteta iz Zagreba  ... pročitaj više..

Novosti
49

PREDAVANJE O PRIKUPLJANJU PROPOLISA

Pčelarska udruga „Zlatna dolina“ Požega dana 10.03.2017. organizira predavanje g.Milana Kramera  ... pročitaj više..

Novosti
54

10. GODINA MOTRENJA

Ovih dana oporavljamo preostale neaktivne vage za Motrenje u 2017. godini  ... pročitaj više..

Novosti
39

POZIV ZA SKUPŠTINU

Poštovani članovi udruge Zlatna dolina i svi zainteresirani pčelari u prologu je poziv za skupštinu koja će se održati 3.2.2017. u Zlatnom lugu.  ... pročitaj više..

Rezultati 1 - 28 od 28