Arhive Svih Objava

2007

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 19 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine.
Kolumna
39

Molim Te Bože, ne pčele

Tijekom ove godine u mnogim tiskovinama i na net-u našli su se natpisi o tajanstvenom nestajanju pčela u 23 zemlje SAD-a. Što se zapravo događalo i zašto ? Pozornost je zasigurno još veća kada tajnu j... pročitaj više..

Kolumna
38

Zemljopisna izvornost

Krajobrazne i klimatske različitosti Lijepe naše stvarale su vijekovima i kulturološke prehrambene navike i navade u proizvodnji i pripremi velikog broja prehrambenih delicija. Doda li se tome i utica... pročitaj više..

Novosti
53

RADOVI NA PČELINJAKU

Uz tihu pašu sada je moguće raditi na pčelinjaku  ... pročitaj više..

Novosti
42

O MEDUNU HRASTA NA PLODOVIMA ZEMLJE

Snimanje priloga za emisiju "Plodovi zemlje" o fenomenu sladunove medljike odrađeno 22.srpnja na pčelinjacima u Krndiji  ... pročitaj više..

Novosti
48

MEDUN HRASTA

Iako tek na početku paše medljike hrasta sladuna, na području Kutjevo-Bektež-Gradište spremno dočekani i raspoređeni pčelinjaci.  ... pročitaj više..

Novosti
46

UPOZORENJE - HRANITE PČELCE

Žega i vruć vjetar odnose pašu pa mlade zajednice doslovno gladuju.  ... pročitaj više..

Novosti
52

PČELA NA GRAŠEVINI

Udruga vinogradara i podrumara Kutjevo proglasila dobitnike prvog natječaja za fotografiju - GRAŠEVINA U CVATNJI  ... pročitaj više..

Kolumna
39

SLATKI NOMADI

Prijenos pčelinjih zajednica na željenu pašu poznat je pčelarima već stoljećima. U Europi su selili pčele izbjegavajući sezonske loše uvjete, najčešće zbog boljeg unosa i lakšeg premoštenja za pčelu n... pročitaj više..

Novosti
69

PAŠA KESTENA

Kestenova paša je između čestih dnevnih pljuskova i previsokih temperatura završila gotovo bez unosa  ... pročitaj više..

Kolumna
40

MATICA JE KRALJICA

Promicanje pčelarstva kao djelatnosi dugo je koliko i povijest civiliziranog svijeta. Od egipatskih oznaka matice pčele uz faraonove simbole, preko latinskog mudroslovlja «Si sapis sis apis» /gdje je ... pročitaj više..

Novosti
44

MONITORING MEDENJA

Bagrem je pri kraju cvatnje.  ... pročitaj više..

Kolumna
39

BAKSUZ ILI FAIR PLAY

Nedavna rutinska odluka Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH o izmjenama i dopunama programa pravilne prehrane djece u vrtićima , a koju su prenijele neke hrvatske tiskovine, po kojoj se med ne... pročitaj više..

Novosti
55

RAZVOJ ZAJEDNICA

Djelomično usporen razvoj zajednica tijekom proteklih hladnijih dana sada je u svom punom tijeku.  ... pročitaj više..

Novosti
48

VINKOVAČKI PČELARSKI SUMMIT

 Dana 10. ožujka organizirali smo posjet vinkovačkim "Danima meda".koji su trajali od 9.-11. ožuka.   pročitaj više..

Novosti
41

PROVJERITE ZALIHE HRANE

 Potrošnja meda u zalihama je povećana jer pčela na 5-6 rama legla već održava potrebitu temperaturu za razvoj legla.   pročitaj više..

Novosti
47

POSJET SAJMU U PIACENZI

 U suradnji s pčelarima Osijeka i D.Miholjca, posjetili smo sajam pčelarstva u Piacenzi (Italija), koji se održava od 2.-4. ožujka.   pročitaj više..

Kolumna
41

Ruralna zanimacija, biodisel i dobro vino

Sustavna depopulacija ruralnih predjela u cijelom svijetu posljedica je koju prepoznaju i zemlje članice Europske unije. Mudrost je svake zemlje uobličiti svoj put u odabiru prioriteta  i na... pročitaj više..

Novosti
46

PČELARSKI SAJAM U GUDOVCU

U subotu, 3. veljače, u 8 sati sa želj.kolodvora kreće autobus za Gudovec.  ... pročitaj više..

Novosti
44

PROVJERA ZIMSKE ZALIHE

Iako je već topao studeni kod jačih zajednica provocirao stvaranje novog legla ( pelud mrtve koprive) već je to isto tako pojava koja se i za teških zima javlja - da se postepeno pojavljuje i povećava... pročitaj više..

Rezultati 1 - 19 od 19