Arhive Svih Objava

2006

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 27 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine.
Novosti
50

ZELENO PROJEKTU ZA CARDS

( izmijenjena i dopunjena vijest o požeškom pčelarskom CARDS-u, svojedobno sugestijom savjetnika EU "skinut" s web-a )   pročitaj više..

Novosti
45

HRVATSKI SAN O CIJENAMA MEDA

Tijekom slaganja predprošlog broja Hrvatske pčele uputio sam ovaj članak u Redakciju.No, iako u mnogome različit od "rasporeda" novca prodajne cijene meda objavljenog u broju 9. nekome izgleda smeta s... pročitaj više..

Novosti
43

SVEČANA DODJELA DIPLOMA

3.studenog u 18 sati u Obrtničkom domu održana svečana dodjela diploma Pčelarske škole.  ... pročitaj više..

Novosti
47

PREGLED NA VAROZU

Oni pčelari koji nisu dali uzorke zimskih gubitaka neće moći ostvariti poticaj.  ... pročitaj više..

Novosti
48

KOVAČIĆI U POŽEGI

Dugo dogovarani posjet Branke i Stipana Kovačića, koji su nam bili domaćini 2005. godine na svojim pčelinjacima u Baranji, napokon se i dogodio 15. i 16. ovog mjeseca.  ... pročitaj više..

Novosti
47

EURBEE 2006

Najjači znanstveni forum svijeta, nakon Udina 2004., u Pragu okupio oko 370 sudionika.  ... pročitaj više..

Novosti
44

DANI MEDA U HRVATSKOJ

Idemo sa svojim medom na megdan !  ... pročitaj više..

Novosti
61

MONITORING MEDENJA

Od 21.8. do 27.8. dobra tiha paša  ... pročitaj više..

Kolumna
41

MED KESTENA

Naš prikaz hrvatskih medova nastavljamo pričom o kestenovom medu, a koji bi se zbog punoće svojih okusa, da se uspoređuje sa svijetom vina, svrstao u kategoriju cabernet souvignona. Čak mu je i boja s... pročitaj više..

Novosti
39

POTICAJI, PODSTICAJI I SPOTICAJI

Sigurno da je objelodanjen način poticanja PROMETA MEDA ( a ne držanja pčela).  ... pročitaj više..

Kolumna
43

MED LIPE

U mnogih se naroda lipa spominje u pjesmama, možda zato što je vjerovatno i najčešće šumsko drvo koje se uzgaja u parkovima i alejama ili kao soliterno stablo. U nas je i mjesec u kalendaru dobio ime ... pročitaj više..

Novosti
47

AMERIČKA GNJILOĆA LEGLA

7.svibnja,2006.(nedjelja) god. Pčelarska udruga "Zlatna dolina" - Požega u 10 sati, po odluci UO, održati će predavanje na temu AMERIČKA GNJILOĆA LEGLA.  ... pročitaj više..

Novosti
45

ISPIT ZA ŠKOLARCE

Dana 8. travnja u Vojničkom klubu požeške vojarne pristupilo se polaganju pisnemog testa za polaznike Pčelarske škole.  ... pročitaj više..

Novosti
46

TEK TREĆINA ULJENE REPICE

Ove je godine značajno smanjena površina pod uljenom repicom u Požeštini.  ... pročitaj više..

Kolumna
44

Uživate li u medu

Ako je vaš odgovor NE postoje samo dva razloga. Prvi, zato što o ukusima ...( ili po preporuci lječnika to i ne smijete) , a drugi što jednostavno niste imali obiteljski odgoj, ili ste zapravo žrtva p... pročitaj više..

Kolumna
47

RASKOŠ MEDNIH KOKTELA

Prvi mrazevi, snjegovi, viroze i prehlade, ali i dugi večernji sati dati će vam motiv za duže zadržavanje u toplini svog doma. To je još jedna prilika da našu nacionalnu urođenu sklonosti za feštanjem... pročitaj više..

Kolumna
53

MED BAGREMA

Proljetna boja mladog bagremovog lista kao da se još i pomiješala s djevičanskim bjelilom cvijeta bagrema te tako i zastane na boji ovog meda. A diskretan miris cvijeta skrio se u mednom bouqetu. &... pročitaj više..

Kolumna
44

KAKO POSTATI PČELAR

Kada je Svjetska pčelarska organizacija APIMONDIA , na svom sedamdnevnom kongresu održanom u Ljubljani, uz nazočenje nekoliko desetaka tisuća pčelara iz cijelog svijeta ,odabrala za svoj slogan : "The... pročitaj više..

Novosti
42

PROVJERITE ZALIHE HRANE U KOŠNICAMA

Kalendarsko vrijeme je poodmaklo i pčelci su započeli s njegom novih generacija pčela.  ... pročitaj više..

Kolumna
51

MEDUN HRASTA SLADUNA

U našim prilozima o pčeli i proizvodima pčela i pčelara do sada smo vas upoznali s nekoliko različitih područja koja pokazuju multidisciplinarnost pčelarstva. No, da bi mogli svojim pčelama osigurati ... pročitaj više..

Novosti
46

GRGUREVO 2006.

Viteški red sv. Ambrozija sudjelovao je u proslavi Dana grada - Grgurevo 2006.  ... pročitaj više..

Novosti
44

10 GODINA GRUPACIJE PČELARSTVA HGK

U vijećnici HGK u Zagrebu danas je održana svečana sjednica Grupacije za pčelarstvo, posvećena obilježavanju 10-godišnjice osnivanja.  ... pročitaj više..

Novosti
41

SKUPŠTINA ŽUPANIJSKOG SAVEZA SLAVONIJE I BARANJE

U opširnoj raspravi o stanju u hrvatskom pčelarstvu, problemima organiziranosti,otkupnim cijenama, poticajima, brendiranju, osnivanju klustera.  ... pročitaj više..

Novosti
47

IZLET U GRATZ

Školarci Pčelarske škole i članovi udruge na "maturalnoj ekskurziji"  ... pročitaj više..

Novosti
44

PROJEKT U FINIŠU

Šef odjela za poljoprivredu u konsultantskoj firmi ECORYS, koja za hrvatske programe koji se financiraju iz fonda CARDS 2004, a za koji se natječe naša udruga, posjetio je dana 11. veljače terene gdje... pročitaj više..

Novosti
50

POSJET GUDOVCU

Za sve polaznike Pčelarske škole, kao i za ostale članove udruge pripremljen je zajednički odlazak na 2.Pčelarski sajam u Gudovec.  ... pročitaj više..

Kolumna
44

Pismo razumjevanja i razuma

Dok smo u zadnjem članku o peludu u medu ustvrdili kako je sofisticirano razdoblje njegovanja kakvoće hrvatskih sortnih medova tek pred nama već je postojala želja da se otvori kvalitetnija suradnja p... pročitaj više..

Rezultati 1 - 27 od 27